ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αρχές Απριλίου η πρώτη κοινή δράση

Στις αρχές Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη κοινή δράση των εθελοντικών ομάδων, περιβαλλοντικών οργανώσεων, φορέων και συλλόγων, υπό την αιγίδα του δήμου Ιωαννιτών, όπως αποφασίστηκε στη 2η συνάντηση εθελοντικών ομάδων και συλλόγων, που οργάνωσε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας.

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και δείχνει ότι στα Γιάννενα μπορεί να αναπτυχθεί και να παραμείνει ενεργό ένα ισχυρό εθελοντικό κίνημα, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του δήμου.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, τον Φορέα Διαχείρισης Πάρκου Τζουμέρκων, το Γραφείο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το παράρτημα Ηπείρου της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, τον Ερυθρό Σταυρό, τον Σύλλογο Προστασίας Λίμνης Παμβώτιδας, τους Paguristas, το «Νοιάζομαι και Δρω», τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, τον Αθλητικό Όμιλο «Ποσειδών», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περάματος, τους Εθελοντές Περάματος για το περιβάλλον και τον Αθλητικό Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κατατέθηκαν προτάσεις για την κοινή δράση με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος.
«Ξεκινά μία όμορφη προσπάθεια, ο εθελοντισμός αναπτύσσεται κι αυτό αποτελεί μία δυναμική διαδικασία», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας και τόνισε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν και θα υλοποιηθούν οι πρώτες πρωτοβουλίες και δράσεις.

Σχετικά άρθρα

Ένας πρότυπος ελαιώνας δημιουργείται στην Ηλιόκαλη

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αειφόρου Ενέργειας ο Δήμος Ιωαννιτών

Αποδίδει καρπούς η συνεργασία για την Παμβώτιδα