ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πράσινο φως από το ΣτΕ για το Σχέδιο Σεισμοπλήκτων

Θετική γνωμοδότηση υπήρξε από το Συμβούλιο της Επικρατείας για το Προεδρικό Διάταγμα για το σχέδιο των Σεισμοπλήκτων, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν στο θετικό αποτέλεσμα και τις υπηρεσίες του δήμου.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που εκκρεμεί σχεδόν μια δεκαετία, ενώ πριν από δύο χρόνια περίπου ο δήμος Ιωαννιτών είχε αποφασίσει την επικαιροποίηση παλαιότερης απόφασης περί επανέγκρισης της πολεοδομικής μελέτης Σεισμοπλήκτων, όπως αυτή είχε εγκριθεί με απόφαση του τότε γενικού γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου το 2005.
Η ανάγκη λήψης αυτής της απόφασης προήλθε μετά από επικοινωνίες της τότε δημοτικής αρχής με το υπουργείο Περιβάλλοντος, προκειμένου να προχωρήσει η έκδοση του απαιτούμενου Προεδρικού Διατάγματος. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο δήμος Ιωαννιτών ενημέρωσε τις υπηρεσίες του υπουργείου πως έχει ολοκληρώσει και έχει χρηματοδοτήσει όλες τις απαιτούμενες κατά νόμο ενέργειες, ενώ έχει σχεδόν ολοκληρώσει τα έργα υποδομής (οδούς, αποχετευτικό δίκτυο, διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων κ.λπ.). Επιπροσθέτως, έχουν καταβληθεί οφειλόμενες υποχρεώσεις ιδιοκτητών, δημιουργήθηκαν εμπράγματα δικαιώματα, όπως συμβόλαια αγοραπωλησίας, έκδοσης οικοδομικών αδειών, ανέγερση οικοδομών σε εφαρμογή του προαναφερθέντος εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου και της κυρωμένης πράξης εφαρμογής (αριθμ. 3769/16-2-2001 απόφαση δημάρχου Ιωαννίνων).
Το θέμα παρακολούθησε στενά ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας αλλά και ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Στ. Καλογιάννης, τους οποίους ο κ. Ελισάφ ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον τους. Ο κ. Καλογιάννης είχε, μάλιστα, τον περασμένο Σεπτέμβριο συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος του σχεδίου της περιοχής Σεισμοπλήκτων και να προωθηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τελική επεξεργασία.

Σχετικά άρθρα

Σε ισχύ το Ρυμοτομικό Σχέδιο Σεισμοπλήκτων

Ηπειρωτικός Αγών

Στο ΣτΕ η Κυνηγετική Συνομοσπονδία για το “αλαλούμ”

Σε τελικό στάδιο ο έλεγχος του Σχεδίου Σεισμοπλήκτων