ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Θέλει να πιάσει το νήμα από την αρχή το Κίνημα Αλλαγής

Το σύνθημα ανασυγκρότησης του Κινήματος Αλλαγής έστειλε και από τα Γιάννενα ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης, που αυτή την περίοδο περιοδεύει ανά την Ελλάδα, μιλώντας σε πολιτικές εκδηλώσεις με αφορμή την κοπή πίτας των Νομαρχιακών Επιτροπών.

Παρουσιάζοντας τους βασικούς στόχους του κόμματος για το 2020, στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Ν.Ε. Ιωαννίνων στο συνεδριακό κέντρο της περιφέρειας Ηπείρου, ο κ. Χριστοδουλάκης είπε ότι πρώτος στόχος είναι να αναδειχθεί ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. είναι μια γνήσια πατριωτική δύναμη, ικανή σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία στα ελληνοτουρκικά, να παίξει αποφασιστικό ρόλο στη συγκρότηση ενός αρραγούς εθνικού μετώπου για την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων, δεύτερος στόχος είναι η εξειδίκευση του «Σχεδίου Ελλάδα», που αποτέλεσε ουσιαστικά την πρόταση κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος στις εκλογές του περασμένου Ιουλίου, και τρίτος στόχος η υπεράσπιση της εργασίας και του κοινωνικού κράτους.
Τέταρτος στόχος είναι η αποσαφήνιση του ιδεολογικού στίγματος του ΚΙΝ.ΑΛ. μέσα στο πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο πλαίσιο όπως έχει διαμορφωθεί και για τον σκοπό αυτό έχει προγραμματιστεί πανελλαδική συνδιάσκεψη στις 14 και 15 Μαρτίου στην Αθήνα, η οποία θα έχει έξι επιμέρους θεματικές: Οι νέες πολιτικές και ιδεολογικές συγκρούσεις στον κόσμο και η θέση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, Ο ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας σήμερα στην προοπτική της Ένωσης. Το μεταναστευτικό ζήτημα, Βιώσιμη ανάπτυξη και η ελληνική οικονομία στην ψηφιακή εποχή, Ο πολιτικός φιλελευθερισμός ως βασικό στοιχείο της ταυτότητάς μας, Το σύγχρονο κοινωνικό κράτος και Η απάντηση στην κλιματική κρίση: μια νέα πράσινη συμφωνία (Newgreendeal-Στοίχημα ζωής).
Θα προηγηθούν δώδεκα περιφερειακές προσυνδιασκέψεις, μια εκ των οποίων θα γίνει στα Γιάννενα, στην οποία ορίστηκε συντονιστής ο πρώην νομάρχης Ιωαννίνων Νίκος Ζαρμπαλάς.
Ιδιαίτερη σημασία έδωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος στη θεσμική λειτουργία του Κινήματος Αλλαγής. Μετά την πανελλαδική συνδιάσκεψη του Μαρτίου, θα γίνει εκλογή νέων Νομαρχιακών Επιτροπών και Τοπικών Οργανώσεων, ενώ στη συνέχεια θα εκκινήσουν οι διαδικασίες για τη νεολαία. Το συγκεκριμένο εγχείρημα έχει αναλάβει προσωπικά ο γραμματέας του Κινήματος Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος διαθέτει μεγάλη εμπειρία, με εφαλτήριο τα φοιτητικά του χρόνια, όπου δραστηριοποιήθηκε στην ΠΑΣΠ, έχοντας ενεργή δράση στο ΕΜΠ.
«Βλέπουμε ότι η απήχησή μας δεν είναι αυτή που θα θέλαμε. Χρειάζονται συγκροτημένες δομές, που θα παρουσιάσουν τη δική μας προοπτική για να ζήσουμε καλύτερα. Κεντρικά όργανα νεολαίας μετά από πολλά χρόνια και μετά αποκέντρωσή τους στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας την ομιλία του, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής στάθηκε στα δύσκολα χρόνια που πέρασε η παράταξη, στον πόλεμο που δέχθηκε, αλλά κυρίως στο γεγονός ότι έμεινε όρθια και κατάφερε να κατοχυρώσει μία συγκεκριμένη πολιτική παρουσία. «Η παράταξή μας πέρασε δύσκολα, μεγάλες δυσκολίες, πολύ μεγάλα εμπόδια. Πολεμήθηκε από όλους, αλλά κατάφερε να μείνει όρθια. Κυρίως χάρη σε ανθρώπους σαν κι εσάς, που κλείσανε τα αυτιά στις σειρήνες της εξουσίας, της καρέκλα και του βολέματος, που πίστεψαν σε αρχές, ιδέες και αξίες, που τίμησαν μια πολύ μεγάλη ιστορική διαδρομή, μια πολύ μεγάλη πολιτική παρακαταθήκη για την οποία όλοι μας είμαστε υπερήφανοι. Μπορεί να μην πετύχαμε κάποιον τρομερό πολιτικό θρίαμβο στις εκλογές του Ιουλίου, αλλά τουλάχιστον ο χώρος μας κατάφερε να κατοχυρώσει μια πολύ σαφή πολιτική διακριτότητα σε ένα νέο πολιτικό σύστημα, παρά τις πιέσεις που δεχθήκαμε τόσο από τα δεξιά μας όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε.
Έναν μικρό χαιρετισμό πριν την κοπή της πίτας απηύθυνε και ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Όλον», που στηρίχθηκε από το ΚΙΝ.ΑΛ., Δημήτρης Δημητρίου. «Ήταν μια δύσκολη χρονιά. Πρέπει να αφήσουμε το μικρόκοσμο και τα μικσουμφέροντά μας, θέλει να βγούμε από το εγώ και να πάμε ξανά στο εμείς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Το ενδιαφέρον στις εκλογές για τη Νομαρχιακή Επιτροπή

Χωρίς τεχνητά διλήμματα και εγκλωβισμούς προχωρά το ΚΙΝ.ΑΛ.

Ανεβάζει στροφές με «όχημα» την αυτοοργάνωση

Αποστόλης Τζελέτας