ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Άνευ βαρών» και έτοιμο για αξιοποίηση το Πάρκο Πυρσινέλλα

«Καθαρό» και έτοιμο να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας παραδίδεται το Πάρκο Πυρσινέλλα, μετά την ανάρτηση της απόφασης της αρμόδιας επιτροπής εξέτασης αντιρρήσεων κατά του περιερχομένου του δασικού χάρτη τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων Ιωαννίνων, σύμφωνα με την οποία το Πάρκο Πυρσινέλλα εξαιρείται από τον χαρακτηρισμό του ως δάσος.

Αυτό επισημαίνει η «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα», σπεύδοντας να… κατοχυρώσει την επιτυχή κατάληξη των διαδικασιών, που είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή, προκειμένου να θεραπευτούν τα προβλήματα που ξεκίνησαν από τη μη εγγραφή –την περίοδο της δημαρχίας Γκόντα- του ακινήτου στο κτηματολόγιο ως περιουσία του δήμου, με αποτέλεσμα αυτό να περάσει στην ιδιοκτησία του Δημοσίου και συγκεκριμένα στο Δασαρχείο.
Το θέμα έγινε προσπάθεια να λυθεί αρχικά διά της νομικής οδού, ωστόσο η λύση δόθηκε τελικά μέσω νομοθετικής ρύθμισης του υπουργείου Περιβάλλοντος, που όρισε τον δήμο Ιωαννιτών ως αποκλειστικό κάτοχο του ακινήτου.
Από εκείνη την απόφαση και μετά, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τα κληροδοτήματα του δήμου Γεωργία Γιώτη ανέλαβε να ολοκληρώσει όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις με τους φορείς του Δημοσίου, με την τελευταία απόφαση να ολοκληρώνει ουσιαστικά όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, προκείμενου να ξεκινήσουν οι προσπάθειες αξιοποίησης του Πάρκου, κάτι που η «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» σημειώνει στην ανακοίνωσή της πως δεν ήταν εφικτό να γίνει νωρίτερα.
«Η παράταξη “Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα”, ως δημοτική αρχή, φροντίζοντας όλα τα προηγούμενα χρόνια να δώσει τη μάχη σε νομικό και πολιτικό επίπεδο, προκείμενου το Πάρκο Πυρσινέλα αρχικά να επιστρέψει στον δήμο και στη συνέχεια να ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να καταστεί εφικτή η αξιοποίησή του, αισθάνεται δικαιωμένη για την επιμονή, τη σκληρή δουλειά και το αίσιο αποτέλεσμα. Εύχεται δε, σύντομα το “Γιαννιώτικο Σαλόνι” να αποκτήσει ξανά την αίγλη του παρελθόντος του. Ο δρόμος για τη σημερινή δημοτική αρχή είναι πλέον ορθάνοιχτος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Ένα νέο Πάρκο Πυρσινέλλα στα τέλη του 2024

Θα προλάβει και τη σύμβαση για το Πάρκο Πυρσινέλλα

Συμβασιοποίηση για τις «έξυπνες εφαρμογές» του Πάρκου Πυρσινέλλα