ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Εκβίαζαν ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ για υποτιθέμενη οφειλή του εγγονού του

Οκτώ άτομα, επτά άνδρες και μία γυναίκα, συνελήφθησαν την Τετάρτη και την Πέμπτη για απόπειρα εκβίασης σε βάρος 78χρονου ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας.

Οι οκτώ κατηγορούμενοι, μαζί με τρεις ακόμα συνεργούς τους, είχαν επισκεφθεί τρεις φορές την Τετάρτη το κατάστημά του 78χρονου και απαιτούσαν χρηματικό ποσό ως υποτιθέμενη οφειλή του εγγονού του, απειλώντας τον και προκαλώντας φθορές στην επιχείρησή του. Επιπρόσθετα, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή του καταστήματος, ενώ ένας εκ των δραστών τραυμάτισε ελαφρά την κόρη του 78χρονου ιδιοκτήτη.
Στο πλαίσιο εκτεταμένων αναζητήσεων, απογευματινές ώρες της Τετάρτης καθώς και πρωινές ώρες της Πέμπτης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες στον Λούρο Πρέβεζας και στην Φιλοθέη Άρτας. Κατασχέθηκαν δύο οχήματα, τα οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες ως μέσα για την διευκόλυνση τέλεσης των αξιόποινων πράξεών τους.
Σε βάρος των οκτώ, καθώς και των συνεργών τους, σχηματίστηκε δικογραφία για –τα κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, κλοπής, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και απλής σωματικής βλάβης.