ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ικανοποίηση για τις προσλήψεις, αντιρρήσεις για τον τρόπο

Ξεκινούν τη Δεύτερα 13 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για τον διορισμό δασκάλων και καθηγητών στη δημόσια εκπαίδευση, καθώς στα τέλη Δεκεμβρίου αναρτήθηκε η πρόσκληση των υποψηφίων εκπαιδευτικών κατόπιν σχετικής απόφασης της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως και της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη.

Η πρόσκληση μέσω ΑΣΕΠ αφορά 5.250 μόνιμους διορισμούς δασκάλων και καθηγητών εντός του 2020, ενώ θα γίνουν συνολικά 15.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών ως το 2021.Η υποβολή δικαιολογητικών θα γίνει στο πλαίσιο των προκηρύξεων 1ΓΕ/2019 (ΦΕΚ 45/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/24-12-2019) και 2ΓΕ/2019 (ΦΕΚ 46/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/24-12-2019) και θα διαρκέσει για τους υποψηφίους της 1ΓΕ/2019 προκήρυξης έως και την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου και για τους υποψηφίους της 2ΓΕ/2019 προκήρυξης έως και την Τετάρτη 4 Μαρτίου.

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Στέφανος Μιχάλης, σημειώνοντας ωστόσο τις αντιρρήσεις που υπάρχουν στον τρόπο πρόσληψης, βάσει του προσοντολογίου που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και υιοθετεί και η νυν.

«Πάγιο αίτημα τη ΟΛΜΕ ήταν να γίνουν με άλλα κριτήρια, όμως η κυβέρνηση θεώρησε σκόπιμο να μην προχωρήσει σε αλλαγές για να μην υπάρξει διαδικασία ενστάσεων και συνεχίζει με τον ίδιο νόμο», σημείωσε, προσθέτοντας πως οι ελλείψεις στη δημόσια εκπαίδευση συνολικά ανέρχονται σε 30.000, όσοι δηλαδή είναι και οι αναπληρωτές που προσλαμβάνονται κάθε χρόνο για να καλύψουν τα κενά.

Σημείωσε δε ότι αναμένεται νέο κύμα συνταξιοδοτήσεων, προκειμένου να αποφευχθούν δυσμενείς ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από το 2021 στο συνταξιοδοτικό. «Πάγιο αίτημά μας είναι να καλύπτονται πάντα τα κενά από μόνιμους συναδέλφους και όχι αναπληρωτές», τόνισε.

Σχετικά άρθρα

Πρώτη και με διαφορά η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Διαβεβαιώσεις για παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια

ΕΛΜΕ Ιωαννίνων – Υπεραμύνεται της διατήρησης της χωροταξικής κατανομής

Γεωργία Χαλάτση