ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έκλεβαν ηλικιωμένους οι πλανόδιοι πωλητές

Με το πρόσχημα πώλησης κλινοσκεπασμάτων και ειδών οικιακής χρήσης κατάφερναν ένας 65χρονος και ένας 43χρονος να μπαίνουν σε σπίτια ηλικιωμένων, όπου επέστρεφαν στη συνέχεια για να κλέψουν.

Την Πέμπτη, οι δύο άνδρες μπήκαν σε σπίτι ηλικιωμένης στο Ριάχοβο, προσποιούμενοι ότι είναι γνωστοί συγγενικών της προσώπων και για να της πουλήσουν το εμπόρευμά τους. Αφού κατόπτευσαν τον χώρο, αποχώρησαν, για να επιστρέψουν όμως σε μεταγενέστερο χρόνο και, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, εισήλθαν εκ νέου στο σπίτι, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
Οι δράστες συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου Ιωαννίνων, και στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι ο 65χρονος εμπλέκεται και σε κλοπή που έγινε στις 27 Νοεμβρίου στη Βροντισμένη, όπου με την ίδια μέθοδο, αφαίρεσε χρηματικό ποσό από σπίτι ηλικιωμένης.
Στην κατοχή των δραστών και σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ειδών οικιακής χρήσης, κλινοσκεπασμάτων καθώς και είδη ρουχισμού και υπόδησης, τα οποία οι δύο δράστες διέθεταν προς πώληση στερούμενοι παραστατικών εγγράφων αγοράς και τιμολογίων διάθεσης– πώλησης, Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 65χρονου, ως μέσο διευκόλυνσης για τις παράνομες πράξεις τους, και 1,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, που βρέθηκε στο σπίτι του 65χρονου δράστη.
Επιπρόσθετα, από τον περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων των δύο συλληφθέντων προέκυψε ότι σε βάρος του 65χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης δέκα μηνών, για το αδίκημα της κλοπής.
Το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου συνεχίζει την προανάκριση, προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Εξιχνίαση κλοπής από μονοκατοικία

Στην εξιχνίαση της κλοπής ενός κυνηγετικού όπλου και ειδών ρουχισμού από μονοκατοικία στην Πρέβεζα, που είχε σημειωθεί στις 26 Οκτωβρίου, έφτασε το Τμήμα Ασφάλειας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας. Δράστης προέκυψε ότι είναι ένας Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία.

Σχετικά άρθρα

Πήραν 200 ευρώ με τη μέθοδο της απασχόλησης

Ηπειρωτικός Αγών

Συνελήφθη για κλοπή

Ηπειρωτικός Αγών

Βρέθηκε το κλεμμένο κανό