ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έκλεβαν μοτοσικλέτες και τις πουλούσαν στην Αλβανία

Επτά υποθέσεις κλοπών δικύκλων από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, μετά τη σύλληψη δύο αλλοδαπών, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά κατά το τελευταίο δεκαήμερο στη διάπραξη κλοπών δικύκλων.

Οι δράστες συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας ακόμα αλλοδαπός συνεργός τους.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες δρούσαν βραδινές ώρες, κλέβοντας σταθμευμένες μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα από δημοτικές οδούς καθώς και από εύκολα προσβάσιμες ανοικτές αυλές σπιτιών, με σκοπό να τα μεταφέρουν στην Αλβανία προς πώληση. Οι τρεις κατηγορούμενοι, μεμονωμένα ή από κοινού, είχαν κλέψει τέσσερις μοτοσικλέτες από την πόλη της Ηγουμενίτσας και δύο μοτοσικλέτες και ένα μοτοποδήλατο από την περιοχή της Νέας Σελεύκειας.
Κατά την διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν στη Λωρίδα Σαγιάδας και στη Νέα Σελεύκεια τέσσερις από τις κλεμμένες μοτοσικλέτες, ενώ στο πλαίσιο διασυνοριακής συνεργασίας με τις αλβανικές αρχές, εντοπίστηκαν σε περιοχές της Αλβανίας ακόμα δύο κλεμμένες μοτοσικλέτες, οι οποίες κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην συνέχεια στους ιδιοκτήτες τους.
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας συνεχίζει την προανάκριση, προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Σχετικά άρθρα

Τέλος στη δράση συμμορίας νεαρών