ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πρώτες παρεμβάσεις, αλλά απαιτούνται κι άλλες

Σε μια σειρά από παρεμβάσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας πέριξ του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφυγών του Κατσικά, προχώρησε ο δήμος Ιωαννιτών, σε συνεργασία με την περιφέρεια Ηπείρου, χωρίς φυσικά να εκλείπει η ανάγκη για κατασκευή πεζοδρομίων και επέκταση του ηλεκτροφωτισμού.

Με σκοπό την εξασφάλιση ασφαλούς μετακίνησης των προσφύγων και των μεταναστών, που διαβιούν στο Κέντρο Φιλοξενίας, προς τον Κατσικά, έγιναν ήδη διαγραμμίσεις και καθορίστηκαν διαβάσεις πεζών, έγινε καθαρισμός των πινακίδων και αντικαταστάθηκαν όλοι οι λαμπτήρες στο δίκτυο οδοφωτισμού στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως και σε ένα τμήμα της παλιάς εθνικής οδού.
Τις παρεμβάσεις αυτές, αλλά και άλλες που έχουν επίσης στόχο την αποφυγή ατυχημάτων, αλλά και τη διευκόλυνση των μετακινήσεων όσων διαμένουν στον καταυλισμό του Κατσικά, παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας, αναγνωρίζοντας και αυτός από την πλευρά του ότι πρέπει να ακολουθήσουν και άλλα έργα υποδομής.
«Εργαζόμαστε για επέκταση του δικτύου οδοφωτισμού, κάναμε προμελέτη και σε σύντομο διάστημα ελπίζουμε να αναβαθμιστεί ο φωτισμός σε μεγάλο βαθμό. Εργαζόμαστε, επίσης, για τη διαπλάτυνση της οδού, αφενός για την εύρεση κατάλληλης τεχνικής λύση για διαπλάτυνση του δρόμου, καθώς δίπλα στον δρόμο υφίσταται ρέμα και υπάρχουν ιδιοκτησίες, αφετέρου για την εξεύρεση κονδυλίων», σημείωσε ο κ. Βλέτσας, ευχαριστώντας και δημόσια τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Μαυρογιώργο.
Σε συνάντηση με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Στέφανο Μουστακλή συζητήθηκε η δυνατότητα αναπροσαρμογής των δρομολογίων, ώστε να εξυπηρετούνται οι διαμένοντες στον καταυλισμό, με τον κ. Βλέτσα να σημειώνει ότι η ανταπόκριση ήταν άμεση.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας που έγινε με τη ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στο Κέντρο του Κατσικά και τη συντονίστρια Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου, προχώρησε η έκδοση ειδικού φυλλαδίου σε τέσσερις γλώσσες με χρήσιμες οδηγίες προς τους πρόσφυγες και μετανάστες. Επίσης κατασκευάστηκαν ενημερωτικές πινακίδες, που θα τοποθετηθούν στην έξοδο του καταυλισμού, ενώ, μετά από συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ξεκίνησε η ενημέρωση για τα ζητήματα οδικής ασφάλειας εντός του καταυλισμού.
Τέλος, από τον Σεπτέμβριο υπήρξε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων για θέματα τάξης και ασφάλειας και όπως τόνισε ο κ. Βλέτσας «αξίζει ειδική μνεία για την υποδειγματική διαχείριση του προσφυγικού από την τοπική Αστυνομία».
Η συντονίστρια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνα Καρβούνη εξήρε την πρωτοβουλία του δήμου, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία πρωτοποριακή δράση που αναπτύσσεται.

Σχετικά άρθρα

Ένας πρότυπος ελαιώνας δημιουργείται στην Ηλιόκαλη

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αειφόρου Ενέργειας ο Δήμος Ιωαννιτών

Δίπλα στους μαθητές, με συμβουλές για την οδική ασφάλεια