ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Βρίσκει συμμάχους για το προκάτ γυμναστήριο

Συμμάχους στην προσπάθειά του να μεταφερθεί και να εγκατασταθεί στα Γιάννενα το προκάτ κλειστό γυμναστήριο του Ελληνικού, βρίσκει ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Σε αντίθεση με τις αντιρρήσεις που εκφράστηκαν αρχικά από την παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου», τον πρώην δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που τάσσονταν υπέρ του σχεδιασμού για την κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου στον Βοτανικό, αρχίζουν να ακούγονται όλο και εντονότερα φωνές υπέρ της λύσης του προκάτ γυμναστηρίου.
Θετικά διακείμενη στην εγκατάστασή του στα Γιάννενα εμφανίζεται η περιφερειακή παράταξη «Ήπειρος Όλον», σημειώνοντας, ωστόσο, πως πρέπει να είναι μια εναλλακτική και να μην απεμπολήσει η πόλη το δικαίωμα για κατασκευή νέου, μόνιμου, σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου.
Η παράταξη του Δ. Δημητρίου δηλώνει έτοιμη να συμβάλει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο «για την αποφυγή ατελέσφορων συζητήσεων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, και προσθέτει πως «δεν είναι δυνατόν να μπούμε μια ακόμη φορά σε έναν δρόμο μεμψιμοιρίας, μικροπολιτικής και διαφωνίας».
Θέτει, ωστόσο, μια σειρά από παραμέτρους και ερωτήματα, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να βρουν τις απαντήσεις τους πριν από την έλευση του προκάτ γυμναστηρίου στην πόλη. Ειδικότερα τονίζει πως θα πρέπει άμεσα να εξεταστεί ποιος θα είναι ο χώρος που θα στεγάσει το κλειστό γυμναστήριο και με ποια κριτήρια θα επιλεγεί, καθώς και να εξεταστούν τα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής, ώστε να μη δημιουργηθούν ενδεχομένως περαιτέρω προβλήματα σε μια ενδεχομένως επιβαρυμένη ήδη περιοχή. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να εξεταστεί ότι στο σημείο το οποίο θα τοποθετηθεί, είναι μια ευκαιρία να δημιουργηθούν δυνατότητες ανάπτυξης και εμπορικότητας.
«Αυτό που θα πρέπει να μας απασχολήσει άμεσα και ως περιφερειακό συμβούλιο, είναι μια σειρά ερωτημάτων, όπως ποιος φορέας θα είναι αυτός που θα διαμορφώσει τον χώρο και άρα από ποιες δαπάνες, αν θα συμμετέχει η περιφέρεια Ηπείρου στη διαδικασία τοποθέτησης του και αν ναι σε ποιο βαθμό και με ποιο κόστος, αν θα υπάρξει μια έγκυρη μελέτη κόστους λειτουργίας του νέου κλειστού και ποιος φορέας θα είναι αυτός που έχει την ευθύνη της λειτουργίας και άρα της χρηματοδότησης του, ποιος θα είναι ο αριθμός των εργαζομένων που θα απαιτηθούν για την εύρυθμη λειτουργία του, ποιος φορέας θα προχωρήσει στις προσλήψεις τους και σε ποια μισθοδοσία θα ανήκουν, και, τέλος, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί απόλυτα ποιοι θα έχουν το δικαίωμα της χρήσης του και με ποια κριτήρια θα επιλεγούν», σημειώνει η παράταξη «Ήπειρος Όλον».

Υπέρ και τα αθλητικά σωματεία

Ανακοινώσεις στήριξης εξέδωσαν και δύο αθλητικά σωματεία, που δραστηριοποιούνται στον χώρο του μπάσκετ.
Στα οφέλη που θα προκύψουν για τον αθλητισμό και όχι μόνο αναφέρεται ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα WBC Γιώργος Μάστακας, σημειώνοντας πως δεν αντιλαμβάνεται τους λόγους που κάποιοι αντιτίθενται σε αυτήν την εγκατάσταση και «προφανώς έχει να κάνει με το ότι δε γνωρίζουν, γιατί δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με τον αθλητισμό στην περιοχή μας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Ο κ. Μάστακας, σταχυολογώντας τα οφέλη, αναφέρει πως θα αυξηθεί ο αριθμός των νέων που ασχολούνται με τον αθλητισμό, καθώς σήμερα υπάρχουν αθλήματα που δε δραστηριοποιούνται λόγω έλλειψης εγκαταστάσεων (ενόργανη γυμναστική, ρυθμική γυμναστική κ.ά.), θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός για προσφορά καλύτερων παροχών στους αθλούμενους, θα αυξηθούν τα έσοδα των ομάδων και θα δοθεί η δυνατότητα να γίνουν και προσπάθειες πρωταθλητισμού και διάκρισης, θα μπορούν να φιλοξενηθούν μεγάλες διοργανώσεις στην περιοχή, καθώς θα μπορούν να διοργανωθούν και μεγάλα συναυλιακά γεγονότα.
«Αγαπητέ περιφερειάρχη, συνεχίστε όπως εσείς ξέρετε και τόσα χρόνια κάνετε σε αλλά θέματα με γενναίες αποφάσεις και σας στηρίζουμε πλήρως. Μόνο εμείς ξέρουμε τις λύσεις που θα δώσει αυτή η απόφασή σας και πολύ περισσότερο ομάδες που έχουν όραμα για υψηλότερα πράγματα. Η γυναικεία μας ομάδα μπάσκετ είναι στην Α1 και θα ακολουθήσει και η γυναικεία ομάδα βόλεϊ, που έχει τους ίδιους στόχους και ένα τέτοιο γήπεδο θα μας δώσει ακόμα μεγαλύτερο όραμα. Αφήστε τους υπόλοιπους που δε γνωρίζουν, να θεωρητικολογούν στα καφενεία», καταλήγει ο κ. Μάστακας.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Θρύλου Ιωαννίνων και ιδρυτής της Ntougias Basketball Academy Νίκος Ντούγιας, ο οποίος χαιρετίζει την πρωτοβουλία του κ. Καχριμάνη.
«Μία τέτοια κίνηση αποδεικνύει το όραμα του περιφερειάρχη για τον αθλητισμό των Ιωαννίνων και τα οφέλη θα είναι πολύπλευρα. Ήρθε η ώρα η πόλη των Ιωαννίνων, που για πολλά χρόνια είχε αδικηθεί, να αποκτήσει ένα μεγάλο γήπεδο μπάσκετ, στο οποίο θα μπορούν να φιλοξενηθούν σπουδαίοι αγώνες και μεγάλες διοργανώσεις. Τα παιδιά μας θα έχουν την ευκαιρία να προπονούνται κάτω από ιδανικές συνθήκες, αφού θα τους προσφέρονται τα κατάλληλα εφόδια, ώστε να εξελιχθούν με τον καλύτερο τρόπο και οι ομάδες της πόλης θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο», σημειώνει και καταλήγει λέγοντας ότι «η στήριξή στη συγκεκριμένη απόφαση είναι δεδομένη και ανυπομονούμε να δούμε το έργο να ολοκληρώνεται».

Σχετικά άρθρα

Η Ένωση Ξενοδόχων συγχαίρει τον ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC κρατούσε το… ρόπαλο

Υπέταξε τον ΠΑΟΚ και σειρά έχει ο Ηρακλής