ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πήραν την ανιούσα ξανά οι συλλήψεις

Αυξητική τάση ακολουθούν ξανά οι συλλήψεις στην Ήπειρο, με την πλειονότητα να αφορά αλλοδαπούς, καθώς φαίνεται πως η περιοχή αποτελεί σημείο διέλευσης για πρόσφυγες και μετανάστες, που θέλουν να φύγουν προς το εξωτερικό.

Σε σύνολο 728 συλλήψεων τον Οκτώβριο, οι 548 ήταν για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, εκ των οποίων οι δέκα διακινητές. Συνολικά εξιχνιάστηκαν έξι υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών, με πιο χαρακτηριστική τη σύλληψη τριών διακινητών ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, που ενέχονταν στη μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από την ελληνική επικράτεια έξι αλλοδαπών και οι οποίοι θα λάμβαναν ως χρηματική αμοιβή το ποσό των 12.000 ευρώ.
Αρκετές ήταν και τον προηγούμενο μήνα οι συλλήψεις για ναρκωτικά. Σε 24 υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν, συνελήφθησαν 38 άτομα και κατασχέθηκαν 16 κιλά και 827,79 γραμμάρια κάνναβης, 414,49 γραμμάρια ηρωίνης, 36,71 γραμμάρια κοκαΐνης, δώδεκα δενδρύλλια κάνναβης και 73 ναρκωτικά χάπια. Μεταξύ των υποθέσεων που ξεχώρισαν, ήταν η εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εισαγωγή, αποθήκευση και διακίνηση «σκληρών ναρκωτικών» στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων. Συνελήφθησαν συνολικά οκτώ μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ένας 31χρονος αλλοδαπός, ως αρχηγικό της μέλος ενώ ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση ακόμη δύο αλλοδαποί. Σε υπαίθριες καβάτζες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 58 φιξάκια ηρωίνης και 39 φιξάκια κοκαΐνης, έτοιμα προς διακίνηση.
Από τις υποθέσεις που ξεχώρισαν, ήταν η εξιχνίαση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο ατόμων στο παζάρι της Άρτας, υπόθεση για την οποία συνελήφθησαν πέντε άτομα, η εξάρθρωση μίας εγκληματικής ομάδας κλοπών δικύκλων, η οποία βαρύνεται με 30 κλοπές, αλλά και δύο υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας, για τις οποίες συνελήφθησαν έξι άτομα. Ο λόγος για τέσσερις Αλβανούς, που πραγματοποιούσαν παράνομη ανασκαφή στο φαράγγι Σκορδιλίου στα Καβάσιλα με τη χρήση ερπυστριοφόρου σκαπτικού μηχανήματος, καθώς και για τους ιδιοκτήτες δύο ταβερνών στην Πρέβεζα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν αντικείμενα που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί αρχαιοτήτων.
Για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση συνελήφθησαν έντεκα άτομα, πέντε για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, επτά για κλοπές- διαρρήξεις, 22 για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία και σωματικές βλάβες, οκτώ για ενδοοικογενειακή βία, 22 για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.), δύο για παραεμπόριο, εννέα για χρήση πλαστού εγγράφου, ένα για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ένα για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων, τέσσερα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, τέσσερα για διατάραξη οικιακής ειρήνης, πέντε για παράνομη βία, τρία για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών, δύο για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και ψευδής κατάθεσης και 28 για διάφορα αδικήματα του ποινικού κώδικα και των ειδικών ποινικών νόμων (υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό πλημμελήματος κ.λπ.).
Εξιχνιάστηκαν 27 υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων, εννέα υποθέσεις απάτης, δώδεκα υποθέσεις όπλων, δύο υποθέσεις λαθρεμπορίου και οκτώ υποθέσεις πλαστογραφίας.
Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν έξι κυνηγετικά όπλα, ένα αεροβόλο όπλο, δύο ζυγαριές ακριβείας, τρία φυσίγγια, 14.665 ευρώ, 43 είδη παρεμπορίου (τσάντες, υποδήματα) και δώδεκα ανευρεθέντα οχήματα.

Σχετικά άρθρα

Τέσσερις συλλήψεις μετά από νέο επεισόδιο οπαδικής βίας

Συλλήψεις σε ΚΤΕΛ για μεταφορά παράτυπων μεταναστών

Τραυματισμοί και συλλήψεις μετά από επεισόδιο

Ηπειρωτικός Αγών