ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έκλεβαν μοτοσικλέτες και τις πουλούσαν για ανταλλακτικά

Στην εξιχνίαση πολυάριθμων κλοπών μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, που διαπράχθηκαν το τελευταίο πεντάμηνο στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, έφτασαν μετά από μεθοδική έρευνα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν ένας 24χρονος και ένας 17χρονος, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στις 24 και 25 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές δικύκλων κατ’ εξακολούθηση.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώθηκε έξαρση κλοπών δικύκλων στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή και για τον λόγο αυτό συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.
Όπως προέκυψε, οι δράστες δρούσαν κυρίως απογευματινές ώρες, όπου αφαιρούσαν σταθμευμένα μοτοποδήλατα και μοτοσικλέτες από δημοτικές οδούς καθώς και πιλοτές πολυκατοικιών, τα οποία στη συνέχεια, είτε τα χρησιμοποιούσαν για μικρό χρονικό διάστημα και τα εγκατέλειπαν σε διάφορα σημεία της πόλης, είτε τα αποσυναρμολογούσαν και διέθεταν προς πώληση τα ανταλλακτικά τους.
Από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι οι δύο κατηγορούμενοι, μεμονωμένα ή από κοινού, κατά το χρονικό διάστημα από 21 Μαΐου έως και 24 Οκτωβρίου, διέπραξαν 28 κλοπές και δύο απόπειρες κλοπής μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων.
Σημειώνεται, ότι σε προγενέστερο χρόνο είχαν εντοπιστεί στο πλαίσιο περιπολιών, εγκαταλελειμμένα σε διάφορα σημεία της πόλης τα μισά από τα κλεμμένα δίκυκλα, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της παράνομης δράσης τους.

Σχετικά άρθρα

Συλλήψεις για παρεμπόριο

Συνελήφθη για κλοπή

Ηπειρωτικός Αγών

Συνελήφθη μετά από δύο ληστείες με την απειλή μαχαιριού