ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Βρίσκει ανταπόκριση το κάλεσμα του ΚΕΘΕΑ

Ένα ηχηρό μήνυμα προς τον υπουργό Υγείας, την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, ζητώντας την άμεση ανάκληση της Νομοθετικής Πράξης με την οποία καταλύεται η αυτοδιοίκηση του ΚΕΘΕΑ, θέλουν να στείλουν τα μέλη του, που προχωρούν αύριο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα.

Με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ!» μέλη, γονείς, εργαζόμενοι και φίλοι του ΚΕΘΕΑ θα ενώσουν τις φωνές τους με φορείς και συλλογικότητες από τον χώρο της απεξάρτησης και της κοινωνικής φροντίδας, απαιτώντας τον τερματισμό «της επιχειρούμενης απαξίωσης του ΚΕΘΕΑ και της θεραπευτικής του πρότασης, που βασίζεται στην εσωτερική δημοκρατία και σε συλλογικές διαδικασίες. Επιδίωξη είναι η ενίσχυση των δωρεάν δημόσιων προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης, με τα μέλη του ΚΕΘΕΑ να επιζητούν την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για μια εθνική στρατηγική με σεβασμό στα δικαιώματα των ευάλωτων ομάδων.
Το ραντεβού στα Γιάννενα είναι στις 12 αύριο το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία, με το κάλεσμα του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος να βρίσκει ήδη ανταπόκριση, καθώς τη στήριξή τους σπεύδουν να εκφράσουν με ανακοινώσεις τους σύλλογοι και φορείς, όχι αποκλειστικά από τον χώρο της υγείας.
Κάλεσμα στους δημοσίους υπαλλήλους και τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων των εργαζομένων να εκφράσουν τη στήριξη τους στην κινητοποίηση, απευθύνει το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, ενώ την απόσυρση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου ζητά και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων, που με απόφασή του θα συμμετέχει στην αυριανή συγκέντρωση.
«Είναι μια πράξη που βάζει στο στόχαστρο το μοντέλο της “στεγνής” θεραπείας. Έρχεται σε μια περίοδο που με τη συμβολή και της προηγούμενης κυβέρνησης έχει αμβλυνθεί το μέτωπο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, κυρίως στις νεότερες ηλικίες. Το κύριο είναι, εκτός από τη διαφύλαξη του χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ και την ενίσχυσή του με μόνιμο προσωπικό και πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, να διαμορφωθεί ένα μαζικό αγωνιστικό μέτωπο πάλης που να αναδείξει τι πρόληψη – θεραπεία θέλουμε και σε ποια κοινωνία», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του.

Σχετικά άρθρα

Ζήτημα ύπαρξης η αύξηση των μισθών

Κλειστός λόγω φθορών στην είσοδο ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός

Χωρίς δεσμεύσεις η συνάντηση για την κατάσταση στην καθαριότητα