ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία λόγω ανεμογεννητριών

Μετ’ εμποδίων θα διεξάγεται η κυκλοφορία σε τμήμα της Εγνατίας Οδού για τους επόμενους δύο μήνες περίπου, λόγω της μεταφοράς τμημάτων ανεμογεννητριών.

Όπως κάνει γνωστό με ανακοίνωσή της η «Εγνατία Οδός Α.Ε.», κάθε Τρίτη και Πέμπτη για το χρονικό διάστημα από σήμερα Τρίτη 30 Ιουλίου έως τις 8 Οκτωβρίου, μεταξύ 7.15 έως 9 το πρωί, θα εφαρμόζεται αποκλεισμός της κυκλοφορίας στο οδικό τμήμα από τον ανισόπεδο κόμβο Βέροιας έως τον ανισόπεδο κόμβο Πολυμύλου (κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα). Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού Βέροιας- Κοζάνης (διάβαση Καστανιάς) για τα οχήματα μικτού βάρους έως 3,5 τόνους και διαμέσου της νέας περιφερειακής οδού Βέροιας- Νάουσας και εν συνεχεία μέσω του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου Βέροιας -Έδεσσας -Αμυνταίου –Πτολεμαΐδας για τα οχήματα μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων, τα οποία θα εκτρέπονται και θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό από τον ανισόπεδο κόμβο Κοίλων Κοζάνης. Ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας δε θα εφαρμοστεί την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, από 12 έως 19 Αυγούστου.
Ο αποκλεισμός του τμήματος γίνεται με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας και είναι απαραίτητος για την ασφαλή διέλευση συρμών υπερμεγεθών φορτηγών μεταφοράς υπέρβαρων και ογκωδών φορτίων (τμήματα ανεμογεννητριών), από το Λιμάνι Θεσσαλονίκης στη Σιάτιστα Κοζάνης.
Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ζητά την κατανόηση των οδηγών για την προσωρινή όχληση και συστήνει την ιδιαίτερη προσοχή τους στο να ακολουθούν την εγκατεστημένη σήμανση των κυκλοφοριακών διευθετήσεων και να τηρούν τα όρια ταχύτητας.
Για πληροφορίες σχετικά με τις κυκλοφοριακές συνθήκες επί της Εγνατίας Οδού, οι οδηγοί μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 1077.

Σχετικά άρθρα

Αποδίδεται ξανά στην κυκλοφορία η σήραγγα στο Μαλακάσι

Αποστόλης Τζελέτας

Δεν πείθουν οι έως τώρα εξηγήσεις για το κλείσιμο της σήραγγας

Κλείνει για προληπτικό έλεγχο η σήραγγα «Μαλακάσι Α»

Αποστόλης Τζελέτας