ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σύλληψη δραπέτη μετά από καταδίωξη

Στα χέρια της αστυνομία έπεσε μετά από καταδίωξη ένας δραπέτης φυλακών, ο οποίος εντοπίστηκε να μεταφέρει με κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο έναν μη νόμιμο αλλοδαπό.

Η καταδίωξη ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής, όταν ο 40χρονος αλλοδαπός δε σταμάτησε σε σήμα ελέγχου αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας στην Ιόνια Οδό, στο ύψος του Κομποτίου. Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον συλλάβουν, καθώς το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του στην έξοδο της Αμφιλοχίας.
Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος μετέφερε με τελικό προορισμό την Πάτρα, έναν 49χρονο αλλοδαπό, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής και εισόδου στη χώρα. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο 40χρονος αναζητούνταν ως δραπέτης από τις 15 Απριλίου, καθώς είχε παραβιάσει τακτική άδεια από το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης εννέα ετών, για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση. Επίσης, προέκυψε ότι για το αυτοκίνητο είχε δηλωθεί κλοπή στις 31 Μαΐου 2018 στο Τμήμα Ασφάλειας Αιγιαλείας, ενώ ο 40χρονος, από κοινού με τον 49χρονο, εμπλέκονται σε τρεις υποθέσεις κλοπών από καταστήματα στην περιοχή του Καρτερίου Θεσπρωτίας. Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε προκειμένου αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Σχετικά άρθρα

Σύλληψη δραπέτη στην Πρέβεζα