ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Ξεμπέρδεψε» από τις προσφυγές η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές, ώστε να οριστεί προσωρινός ανάδοχος για το μεγάλο έργο επέκτασης και εκσυγχρονισμού της μονάδας βιολογικού καθαρισμού.

Η θετική αυτή εξέλιξη προκύπτει μετά την απόσυρση της προσφυγής, που είχε κατατεθεί κατά της διαγωνιστικής διαδικασίας ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας από μία εκ των κατασκευαστικών κοινοπραξιών, που συμμετείχαν στη διαδικασία. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, είναι πως είναι η δεύτερη φορά, που η ίδια κατασκευαστική κοινοπραξία απέσυρε την προσφυγή της παραμονές της ημέρας της εκδίκασης, κάτι που –σύμφωνα με τον δήμο Ιωαννιτών- αποδεικνύει ότι δε χρησιμοποίησε τα ένδικα μέσα, όπως έχει κάθε δικαίωμα να κάνει, για ουσιαστικούς λόγους, παρά μόνο παρελκυστικά, για να καθυστερήσει τις διαδικασίες δημοπράτησης του έργου.
Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων, μετά από την εξέλιξη αυτή, καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις πρακτικές, οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει,» το μόνο που προκαλούν, είναι καθυστερήσεις στην ανάδειξη αναδόχου κι άρα στην εκτέλεση σημαντικών έργων για τον τόπο, όπως αυτό της ΔΕΥΑΙ που αφορά την περιβαλλοντική θωράκιση ολόκληρου του λεκανοπεδίου αλλά και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής χιλιάδων πολιτών».
Καλεί δε όλες τις παρατάξεις που συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές, να προασπίσουν τα συμφέροντα των δημοτών και ενώνοντας τη φωνή τους μαζί της, να σταθούν ξεκάθαρα απέναντι σε τέτοιες πρακτικές, ειδικά σε θέματα που αφορούν έργα και παρεμβάσεις για τις οποίες υπάρχει κοινή πεποίθηση ότι είναι απαραίτητα για τον τόπο.

Σχετικά άρθρα

Την Τρίτη στα Γιάννενα η Ολυμπιακή Φλόγα

Αναβολή στο παρά πέντε για τις εκλογές στον ΑΣΔΣΑ Ηπείρου

Βάρος στην ενημέρωση για την τήρηση των υποχρεώσεων