Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Οδικές υποδομές χρηματοδοτεί η περιφέρεια Ηπείρου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός της περιφέρειας Ηπείρου για τη βελτίωση των υποδομών, τη στήριξη των αγροτών και τη συνδρομή της προς άλλους φορείς.

Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Οικονομική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε με την προεδρία του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, δρομολόγησε νέα σημαντικά έργα και οριστικοποίησε την υλοποίηση ενός ακόμη μεγάλου αριθμού έργων, των οποίων οι διαδικασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο.
Σε ό,τι αφορά το εθνικό οδικό δίκτυο, εγκρίθηκαν πιστώσεις 2,4 εκ. ευρώ για πέντε νέα έργα- βελτιώσεις στα τμήματα διακλάδωση Ανατολικού Ζαγορίου έως κόμβο Ζαγορίου Εγνατίας (700.000 ευρώ), Ε.Ο. Άρτας–Καρδίτσας (500.000 ευρώ), Ε.Ο. Άρτας- Πατρών (300.000 ευρώ), Ε.Ο. Άρτας –Τρικάλων (500.000 ευρώ) και Γέφυρα Καλογήρου- Πρέβεζα (400.000 ευρώ).
Με άλλες αποφάσεις αναδείχθηκαν οριστικός ανάδοχος η Γεωτεχνική Μηχανική Μονοπρόσωπη ΙΚΕ για την αποκατάσταση οδοστρώματος μετά από κατολίσθηση στο 84,5 χλμ. (θέση Ντέρτι) της Ε.Ο. Ιωαννίνων –Κοζάνης» (250.000 ευρώ) και προσωρινός ανάδοχος ο Βασίλειος Κούγκουλης για την αποκατάσταση Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης και προστασία πρανών του ποταμού Σαραντάπορου (500.000 ευρώ), ενώ εγκρίθηκε η δημοπράτηση για διαγραμμίσεις στα τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου από Γέφυρα Καλογήρου έως Άρτα, από Ιωάννινα έως Γέφυρα Καλογήρου, από κόμβο Ελεούσας έως Παλιουρή, από Δρίσκο έως Δεμάτι, Άρτα –Καρδίτσα και Άρτα –Τρίκαλα (συνολικού προϋπολογισμού 446.400 ευρώ) και η κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων στην παραλιακή οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας στο 5,9 χλμ. (συμβολή με την οδό Λασκαράτου) και στη θέση Φραξήλα (500.000 ευρώ).
Εκτεταμένες παρεμβάσεις δρομολογήθηκαν και σε νέα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου. Η Οικονομική Επιτροπή έλαβε αποφάσεις για δημοπρατήσεις της επανατοποθέτησης– κατασκευής γέφυρας σύνδεσης Μικρής Γότιστας – Σιούτσου με Ε.Ο. Ιωαννίνων –Τρικάλων στον Άραχθο (520.000 ευρώ), της αποκατάστασης βατότητας οδών και σύνδεσή τους με επαρχιακή οδό στα όρια του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων προς εξυπηρέτηση ΑμεΑ (250.000 ευρώ), της αποκατάστασης βατότητας επαρχιακής οδού προς Κουκούλι Ζαγορίου (250.000 ευρώ), της αποκατάστασης και προστασίας οδού πρόσβασης από κατολίσθηση στην περιοχή του Κάστρου της Πάργας έως την παραλία του Βάλτου (78.000 ευρώ) και της αποκατάστασης βλαβών του οδοστρώματος και λοιπών στοιχείων ασφαλείας στις επαρχιακές οδούς Π.Ε. Πρέβεζας (72.000 ευρώ).
Επίσης, προχώρησε στην ανάδειξη οριστικών αναδόχων για τη βελτίωση– συντήρηση επαρχιακής οδού Θεοδώριανα –Νεράιδα –όρια νομού Άρτας (620.000 ευρώ- Γ.Ν.& Θ. Θωμάς Ο.Ε.), τη βελτίωση βατότητας δρόμου Αγίου Σπυρίδωνα –Στρογγυλής δήμου Αρταίων (160.000 ευρώ- Δημήτριος Φούκας), την αποκατάσταση οδού σύνδεσης με επαρχιακή οδό στην περιοχή της Άνω Καλεντίνης (74.400 ευρώ- Λ. Βερλέκης &ΣΙΑ Ο.Ε.) και την αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Ελαφότοπο (73.500 ευρώ- Πανηπειρωτική ΑΤΕ), καθώς και προσωρινών αναδόχων για την κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στον κόμβο Κάτω Καλεντίνης Άρτας (50.000 ευρώ- Ευαγγελία Καλλία) και την αποκατάσταση οδού σύνδεσης οικισμού «Αλώνια» στον Άγιο Δημήτριο Πέτα Άρτας με την επαρχιακή οδό (70.000- Μάκης ΑΤΕΕ).
Τέλος, εγκρίθηκε το πρακτικό για την επείγουσα μελέτη νέας οδού πρόσβασης προς Δ.Δ. Κρυοπηγής Πρέβεζας, προεκτιμώμενης αμοιβής 125.000 ευρώ με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης. Ανάδοχος είναι η Σύμπραξη Μελετητών ΙΡΙΣ Σύμβουλοι Μηχανικοί- Θεοχάρης Παπαδιαμάντης- Ευαγγελία Μιχαηλίδου- Γεωεφαρμογή – Νικόλαος Δερέκας.

Βελτίωση προσβάσεων προς Ιερές Μονές

Αποφάσεις για δύο έργα που βελτιώνουν την πρόσβαση σε Ιερές Μονές, που αποτελούν σημεία αναφοράς για τις Π.Ε. Άρτας και Πρέβεζας, έλαβε η Οικονομική Επιτροπή.
Κατακυρώθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και οδεύει προς υπογραφή η σύμβαση με τον ανάδοχο για τη β΄ φάση (τελικό τμήμα) της πρόσβασης προς την ιστορική Μονή Σέλτσου Άρτας. Το έργο έχει προϋπολογισμό 300.000 ευρώ και ανάδοχος είναι η ΤΕΚΑΤ Ο.Ε. Επίσης, αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος για την αποκατάσταση οδού πρόσβασης προς Ιερά Μονή Προφήτου Ηλία Πρέβεζας, προϋπολογισμού 90.000 ευρώ με ανάδοχο τον Ι. Καραμπιτιάνη.

Βελτίωση αγροτικών υποδομών

Αποφασίστηκαν, ακόμη, νέες παρεμβάσεις που διευκολύνουν τις παραγωγικές μονάδες σε διάφορες περιοχές.
Για την αποκατάσταση – βελτίωση πρόσβασης σε παραγωγικές μονάδες και αποστραγγιστικές τάφρους στην περιοχή μεταξύ των οικισμών Αγίου Σπυρίδωνα και Βίγλα Άρτας (200.000 ευρώ) οριστικός ανάδοχος αναδείχθηκε ο Δημήτριος Φούκας, για τη βελτίωση πρόσβασης σε αγροδιατροφικές μονάδες των δήμων Αρταίων και Νικολάου Σκουφά (148.800 ευρώ), καθώς και για τη βελτίωση –αποκατάσταση πρόσβασης σε παραγωγικές μονάδες και αρδευτική διώρυγα στην Τ.Κ. Καλοβάτου (53.000 ευρώ) ο Απόστολος Παπαϊωάννου, για τη συντήρηση-βελτίωση του δρόμου πρόσβασης σε παραγωγικές μονάδες από Τ.Κ. Καλαμιάς έως Ιόνια Οδό (56.000 ευρώ) η Κ. Κωσταβασίλης & ΣΙΑ Ο.Ε., για την επισκευή αρδευτικής διώρυγας στη θέση Δολιανών του Τ.Ο.Ε.Β. Άνω Καλαμά (28.855 ευρώ) ο Γεώργιος Τζοβάρας και για την επισκευή ηλεκτροκινητήρων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού αντλιοστασίων άρδευσης Γραμμενίτσας (15.500 ευρώ) ο Κ. Κράψης.
Για τη βελτίωση–αποκατάσταση πρόσβασης σε κτηνοτροφικές μονάδες μέσω της ΕΟ 3 στη θέση Θανασέικα Άρτας (90.000 ευρώ με ΦΠΑ) αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος ο Δημήτριος Φούκας, για την επένδυση τάφρου εντός του οικισμού της Τ.Κ. Καλογερικού (70.000 ευρώ) η Κατασκευαστική Χαρμπής &ΣΙΑ Ο.Ε., για την αποκατάσταση οδοποιίας και βελτίωση βατότητας προς κτηνοτροφικές μονάδες στα όρια του Δ.Δ. Μιχαλιτσίου Πρέβεζας (74.400 ευρώ) ο Ευάγγελος Παπαθανασίου και για την παροχή υπηρεσιών για τον έλεγχο των δακοπληθυσμών με τη μέθοδο της παγιδοθεσίας στους ελαιώνες της Π.Ε> Θεσπρωτίας (18.217,58 ευρώ με ΦΠΑ) η Μ. Πατσιούρα.
Επίσης, αποφασίστηκε η δημοπράτησης της αποκατάστασης βατότητας οδού προς κτηνοτροφική μονάδα στη Ράμιας (98.000 ευρώ) και η επέκταση δικτύων ύδρευσης για την εξυπηρέτηση των πτηνοτροφικών μονάδων του δήμου Ζίτσας (59.460 ευρώ).

Συνδρομή σε άλλους φορείς

Στο πλαίσιο της συνδρομής της περιφέρειας προς άλλους φορείς, αναδείχτηκαν ο Περικλής Ζώτος οριστικός ανάδοχος για την επισκευή, συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση Αστυνομικού Μεγάρου Άρτας (59.000 ευρώ), ο Ευθύμιος Βάρφης οριστικός ανάδοχος για εργασίες ανακαίνισης στο επιμελητηριακό κτίριο Άρτας (35.000 ευρώ), η Α&Π. Λάμπρης Ο.Ε. οριστικός ανάδοχος για εργασίες επισκευής στο τηλεφωνικό κέντρο και σε βοηθητικούς χώρους του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων (22.630 ευρώ) και η Pool Sport Ε.Ε. προσωρινός ανάδοχος για την προμήθεια ηλεκτρονικών βατήρων εκκίνησης κολύμβησης στο κολυμβητήριο Ιωαννίνων (74.400 ευρώ).

Σχετικά άρθρα

«Ταξιδεύει» στην Κύπρο η Περιφέρεια Ηπείρου  

Ηπειρωτικός Αγών

Εμπορικές συμφωνίες και ειδική παρουσίαση του κασκαβάλι Πίνδου

Πρόσκληση για συμμετοχή στη BEYOND expo