Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Σχέδια για σκοπευτήριο στο ανενεργό ελικοδρόμιο Δελβινακίου

Τις προοπτικές να αναδειχθεί σε σκοπευτήριο, που θα φιλοξενεί ακόμη και πανελλήνιες διοργανώσεις, έχει ο χώρος του πρώην ελικοδρομίου Δελβινακίου σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Αθανάσιο Παπαγεωργίου.

Ο κ. Παπαγεωργίου διαπίστωσε την καταλληλότητα του χώρου, λέγοντας μάλιστα πως «είναι σχεδόν έτοιμος να φιλοξενήσει την πρώτη διοργάνωση», κατά την επίσκεψή του, στην οποία συνοδευόταν από τον αντιδήμαρχο Νικόλαο Γαλίτση, τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Αναστάσιο Γιούνη, τον εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δελβινακίου Μιχάλη Μάγκο, το μέλος της Ομοσπονδίας Παναγιώτη Τσαρουχάκη, το μέλος του Σκοπευτικού Ομίλου Ιωαννίνων Γεώργιο Τσιάβο και τον αθλητή Πολυδεύκη Γκουρομέτσιο.
Ο δήμος Πωγωνίου έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για αποχαρακτηρισμό του σημείου, καθώς δεν απαιτήθηκε ποτέ η λειτουργία του ελικοδρομίου, προκειμένου στη συνέχεια να αξιοποιηθεί ως σκοπευτήριο. Οι διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα και θα ακολουθήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διαμόρφωση του χώρου και τη λειτουργία του από τον Σκοπευτικό Όμιλο Ιωαννίνων.
«Ο αθλητικός τουρισμός γνωρίζει τα τελευταία χρόνια μεγάλη άνθηση. Πολλές περιοχές έχουν εκμεταλλευτεί το γεγονός, διοργανώνοντας δράσεις και αγώνες που προσέλκυσαν εκατοντάδες αθλητές, οι οποίοι, συνοδευόμενοι από τις οικογένειες και το φιλικό τους περιβάλλον, συνδράμουν στην οικονομική ανάπτυξη. Αυτός είναι και ο δικός μας στόχος και η λειτουργία ενός σκοπευτηρίου μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης αθλητών και επισκεπτών», δήλωσε ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης.
«Είναι μία κίνηση που θα αναδείξει τις δυνατότητες της περιοχής μας να φιλοξενεί αθλητικούς αγώνες, που συγχρόνως θα προσφέρουν οικονομική ανάπτυξη μέσω της μεγάλης επισκεψιμότητας. Στο σκοπευτήριο, που θα δημιουργηθεί στην Τ.Κ. Δελβινακίου, θα μπορούν να προπονούνται τα μέλη του, που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή του βορείου τμήματος του νομού, καθώς και νέα μέλη που θα εγγραφούν από την περιοχή» σημείωσε ο αντιδήμαρχος Νικόλαος Γαλίτσης.
«Ο Σκοπευτικός Όμιλος Ιωαννίνων έχει εξαιρετική αγωνιστική δράση και είναι ευχής έργον η συνεργασία μας στην κατεύθυνση προώθησης του συγκεκριμένου αθλήματος. Παράλληλα, θα μπορεί ο χώρος να χρησιμοποιηθεί και ως τόπος διεξαγωγής επιμορφωτικών διαλέξεων, σεμιναρίων, εκδηλώσεων εκτός αγώνων, που αφορούν τα αντικείμενα του Ομίλου και φυσικά για τη διοργάνωση αγωνιστικών καθαρά εκδηλώσεων ενταγμένων στο αγωνιστικό πρόγραμμα του ομίλου και της Ομοσπονδίας,οι οποίες θα μπορούσαν να συνδυαστούν λόγω θέσεως και με δραστηριότητες αθλητικού τουρισμό» υπογράμμισε, τέλος, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Αναστάσιος Γιούνης.

Σχετικά άρθρα

Έτοιμος για τις αυξημένες ευθύνες ο Δήμος Πωγωνίου

Ηπειρωτικός Αγών

Ολοκληρώνεται η αδελφοποίηση των Δήμων Πωγωνίου και Αγίας Νάπας

Δήμος Πωγωνίου – Οκτώ αντιδήμαρχοι και τέσσερις εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι