ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Νέο «πακέτο» έργων για οδικές και αγροτικές υποδομές

Εκτεταμένες παρεμβάσεις στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο για μείωση της επικινδυνότητας, αποκατάσταση βατότητας, ηλεκτροφωτισμό, αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων, βελτίωση προσβάσεων προς παραγωγικές μονάδες, συντηρήσεις μνημείων κ.ά. περιλαμβάνει το «πακέτο» έργων, που προωθείται προς υλοποίηση μετά τις αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Ηπείρου.

Μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε η δημοπράτηση της αποκατάστασης– βελτίωσης οδού Κομποτίου -παραλίας Ράμματος και σύνδεσή της με την Ε.Ο. Άρτας –Γέφυρας Άννινου (515.000 ευρώ), της αποκατάστασης βατότητας οδού με παραγωγικές μονάδες στην περιοχή Αγίου Γεωργίου δήμου Ζηρού και σύνδεσή της με Ε.Ο. Ιωαννίνων– Άρτας (250.000 ευρώ), της αποκατάστασης βατότητας τμήματος οδού Δημαριό –Κομπότι (200.000 ευρώ), του ηλεκτροφωτισμού της 2ης επαρχιακής οδού Ιωαννίνων –Πραμάντων στον Αυχένα Μηλιές (165.000 ευρώ), της αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων και αποκατάστασης επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή Ζωτικού δήμου Δωδώνης –σύνδεση με περιοχή Σουλίου (400.000 ευρώ), της αποκατάστασης επαρχιακής οδού προς Αμάραντο –Λουτρά Αμαράντου (300.000 ευρώ), της αποκατάστασης βατότητας οδών προς πτηνοτροφικές μονάδες στην περιοχή Νεοχωρακίου Πέτα Άρτας (74.400 ευρώ) και στη θέση Παλιουρή Κομποτίου (74.400 ευρώ), της αποκατάστασης βατότητας οδών Καλεντίνη Άρτας προς Ροβέλιστα (74.400 ευρώ), Θεοδώριανα με παραγωγική μονάδα (74.400 ευρώ), από Πλακανίδια –Παλιουράκι και σύνδεσή της με επαρχιακή οδό (74.400 ευρώ) και συνδετήριας οδού Ελαίας –Φιλιατών με Κάτω Ξέχωρο (74.400 ευρώ), καθώς και της επένδυσης τάφρου εντός του οικισμού της Τ.Κ. Καλογερικού Άρτας (70.000 ευρώ).
Εξάλλου, αναδείχτηκαν οριστικοί ανάδοχοι ο Δημήτριος Φούκας για την αποκατάσταση οδού περιοχής Τραντζέικα στη Ράμιας (124.000 ευρώ), η Μάκης ΑΤΕΕ για την αποκατάσταση οδού προς παραγωγικές μονάδες στην περιοχή Ράχη Άρτας (115.000 ευρώ) και η Maycon Hellas Construction Company SA για τη διαγράμμιση επί της επαρχιακής οδού Γαβριά –Ψαθοτόπι –Παχυκάλαμος (40.000 ευρώ).
Προσωρινοί ανάδοχοι αναδείχτηκαν η ΓΙΓΕΚΑΤ Α.Τ.Ε.Ε. για τη βελτίωση κόμβου Ασφάκας στο 16ο χλμ. της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων –Κόνιτσας (725.000 ευρώ), ο Δημήτριος Τσομπίκος για τη βελτίωση –ασφαλτόστρωση οδού σύνδεσης Τ.Κ. Ελευθεροχωρίου με την μονάδα επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων (247.000 ευρώ), η Ι. Μπουκουβάλας- Β. Κακαριάρης Ο.Ε. για άμεσες εργασίες επούλωσης οπών στους ασφαλτοτάπητες του επαρχιακού οδικού δικτύου της περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων (60.000 ευρώ), ο Δημήτριος Φούκας για την αποκατάσταση -βελτίωση πρόσβασης σε παραγωγικές μονάδες και αποστραγγιστικές τάφρους στην περιοχή μεταξύ των οικισμών Αγίου Σπυρίδωνα και Βίγλα Άρτας (200.000 ευρώ) και για τη βελτίωση-αποκατάσταση πρόσβασης σε παραγωγικές μονάδες στους δήμους Αρταίων και Νικολάου Σκουφά (145.000 ευρώ), η Κ. Κωσταβασίλης & ΣΙΑ Ο.Ε. για την αποκατάσταση – συντήρηση της επαρχιακής οδού (13) από Αστραποκαμένο –Κλειδί –Χελώνα –Αγία Παρασκευή -Σκουληκαριά Άρτας (140.000 ευρώ), ο Σωτ. Σφήκας για την αποκατάσταση τοιχίων αντιστήριξης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Π.Ε. Άρτας στις θέσεις Μεγάρχη, Ανεμοράχη, Κάτω Καλεντίνη, Μεσούντα (70.000 ευρώ), ο Κωνσταντίνος Μπαλάφας για τη συντήρηση, βελτίωση, επέκταση ηλεκτροφωτισμού οδικού δικτύου Π.Ε. Άρτας (60.000 ευρώ), ο Απόστολος Σπ. Παπαϊωάννου Ε.Δ.Ε. για τη βελτίωση –αποκατάσταση πρόσβασης σε παραγωγικές μονάδες και αρδευτική διώρυγα στην Τ.Κ. Καλοβάτου Άρτας (53.000 ευρώ), ο Γεώργιος Κιτσοπάνος για την επισκευή θυροφραγμάτων άρδευσης στην περιοχή Λουτροτόπου Άρτας (12.000 ευρώ) και η Μάκης ΑΤΕΕ για τις διαμορφώσεις – ασφαλτοστρώσεις αύλειων χώρων 1ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων Πρέβεζας (70.000 ευρώ).

Μνημεία και άλλες δράσεις

Επίσης, με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε η δημοπράτηση της ανακατασκευής τμήματος του κωδωνοστασίου στην Κλειδωνιά Κόνιτσας (15.000 ευρώ) και αναδείχτηκαν ο Γεώργιος Νανάκης οριστικός ανάδοχος για τη συντήρηση Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ελληνικό (80.000 ευρώ) και ο Ευγένιος Παππάς προσωρινός ανάδοχος για τις εργασίες στεγανοποίησης λαογραφικού μουσείου Βίτσας Ζαγορίου (20.000 ευρώ).
Τέλος, η Κούγκουλης Βασίλειος & ΣΙΑ Ο.Ε. και η Α&Π ΛΑΜΠΡΗΣ Ο.Ε.- Τεχνική Εταιρεία αναδείχτηκαν προσωρινοί ανάδοχοι για την αποπεράτωση εργασιών διαμόρφωσης περιοχής αναδασμού Ριαχόβου (74.400 ευρώ) και για τις εργασίες επισκευής στο τηλεφωνικό κέντρο και σε βοηθητικούς χώρους του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων (22.630 ευρώ), αντίστοιχα.

Σχετικά άρθρα

Σταθερός προορισμός για τους Γερμανούς τουρίστες η Ήπειρος

«Ταξιδεύει» στην Κύπρο η Περιφέρεια Ηπείρου  

Ηπειρωτικός Αγών

Εμπορικές συμφωνίες και ειδική παρουσίαση του κασκαβάλι Πίνδου