ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Έκτακτη ανάγκη» για προβολή της περιφέρειας

Στην αποποίηση κάθε προσωπικής ανάμιξης στην απευθείας ανάθεση, με το ποσό των 25.000 ευρώ περίπου, σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της δημιουργίας διαφημιστικού βίντεο με αξιοθέατα και παραδοσιακά προϊόντα για προβολή στις εκθέσεις, που πρόκειται να συμμετάσχει η περιφέρεια Ηπείρου κατά το προσεχές χρονικό διάστημα, προχώρησε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Η απευθείας ανάθεση αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της περιφέρειας Ηπείρου την 1η Μαρτίου και ουσιαστικά αφορά τη δημιουργία ενός βίντεο με υπάρχον υλικό, βάσει της σχετικής εισήγησης του Τμήματος Τουρισμού, δηλαδή για ένα απλό μοντάζ, κάτι που δε δικαιολογεί το ύψος της δαπάνης.
Με δεδομένο πως ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός ανήκει σε όμιλο ΜΜΕ, που τον τελευταίο καιρό δεν ήταν και τόσο φιλικά διακείμενος στον περιφερειάρχη και πρόβαλε κατά κόρον τους βασικούς αντιπάλους του, μεταστρέφοντας τις τελευταίες ημέρες τη στάση του, η ανάθεση αυτή ερμηνεύτηκε από άλλα ΜΜΕ ως προσπάθεια να εξασφαλίσει τη στήριξή τους, ενώ στον χορό της κριτικής μπήκε και η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» του Γιώργου Ζάψα, που εγκαλεί τον περιφερειάρχη γιατί χρησιμοποιεί τα χρήματα των Ηπειρωτών για τη δική του προεκλογική προβολή, «κάτι που συνιστά ηθική εκτροπή».
Το «Κοινό των Ηπειρωτών» εκφράζει την αντίθεσή του στις «στοχευμένες», όπως τις χαρακτηρίζει, απευθείας αναθέσεις, στις οποίες κατά κόρον προβαίνει η περιφερειακή αρχή, σημειώνοντας πως το τελευταίο της κατόρθωμα ξεπερνά κάθε όριο, καθώς δύο μήνες πριν τις εκλογές αποφάσισε να δημιουργήσει ένα διαφημιστικό βίντεο, με υπάρχον υλικό, αξίας 24.552 ευρώ.
«Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής, συνολικού προϋπολογισμού πλέον του 1 εκ. ευρώ, διαπιστώνουμε ότι προέρχεται από το κονδύλιο των εκτάκτων αναγκών και ειδικών δράσεων της περιφέρειας (ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου), που φαίνεται πως καλύπτει τα πάντα, από αντιπλημμυρικά μέχρι ταξίδι στη Σιγκαπούρη των 120.000 ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά και επισημαίνει πως η προσαρμογή του προϋπολογισμού της περιφέρειας Ηπείρου στις χρηματοδοτικές ανάγκες του προεκλογικού αγώνα της περιφερειακής αρχής είχε αναδειχθεί με έμφαση κατά τη διαδικασία ψήφισής του στο περιφερειακό συμβούλιο.
Και καταλήγει λέγοντας: «Οι πολιτικές και πρακτικές τύπου ΚΕΕΛΠΝΟ, που χρεοκόπησαν τη χώρα, αναπαράγονται στην περιφέρεια ως πιστό γενετικό αντίγραφο, οδηγώντας την Ήπειρο στις τελευταίες θέσεις της ανάπτυξης και τις πρώτες της ανεργίας. Όσοι δε γνωρίζουν το σκοτάδι, ας κλείσουν τα μάτια να το ανακαλύψουν».

Έριξε την ευθύνη στις υπηρεσίες

Στις υπηρεσίες πέταξε το μπαλάκι για τη δαπάνη ο Αλ. Καχριμάνης, κληθείς να απαντήσει για το αν υπάρχει ηθικό θέμα, με δεδομένο πως βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.
«Εγώ σε αυτά δεν ανακατεύομαι προσωπικά ο ίδιος, ούτε έχω ανακατευτεί ποτέ. Οι υπηρεσίες οι αρμόδιες ασχολούνται με αυτά τα θέματα, γιατί ρώτησα κι εγώ τι είναι και μου είπαν ότι δώσαμε μια δουλειά που χρειαζόμαστε επειγόντως να έχουμε σε κάποιες εκθέσεις. Δεν ξέρω περισσότερα, ούτε έχω ασχοληθεί, οι υπηρεσίες έχουν τα νόμιμα και δρουν ανεξάρτητα από μένα, όπως δρουν πάντα σε όλα τα θέματα», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε: «Είμαστε η μοναδική περιφέρεια, που δυστυχώς την τοπική κοινωνία δεν την έχουμε βοηθήσει σε τέτοια θέματα και μπορεί ο καθένας να έχει κι ένα παράπονο. Θεωρώ και είπα στην υπηρεσία ότι, όταν χρειάζεστε τέτοια θέματα, με όλους τους τοπικούς παράγοντες να συζητάτε και να βρίσκετε τα συμφέροντα και να προωθείτε τα τοπικά, που έχουμε στην υπηρεσία μας».

Σχετικά άρθρα

Αντιπρόταση για επανασχεδιασμό του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας