Αίθουσα Σύνταξης Επικαιρότητα

Μεγαλώνει κι άλλο το δίχτυ προστασίας

Τη νέα δομή του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α., το πρώτο ΚΔΑΠ μεΑ στα Καρδαμίτσια, εγκαινίασαν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και ο πρόεδρος του Οργανισμού Φίλιππος Τσουμάνης, παρουσία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου, ο οποίος τέλεσε και τον αγιασμό.

Το 1ο ΚΔΑΠ μεΑ στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και πληροί όλες τις προδιαγραφές, που προβλέπει ο νόμος, ενώ, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, μετά την πρώτη αυτή δομή για παιδιά με αναπηρίες, θα ακολουθήσουν το δεύτερο ΚΔΑΠ μεΑ και το Κέντρο για παιδιά με αυτισμό, που εντάχθηκε στην πρόταση του δήμου για το νέο ΕΣΠΑ (2021 – 2027).

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Μπέγκας τόνισε πως, με αυτή τη νέα δομή, το δίχτυ προστασίας, που έχει απλώσει ο δήμος Ιωαννιτών σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη, μεγαλώνει ακόμα περισσότερο. Άλλωστε, όπως είπε, στα χρόνια της κρίσης, ο δήμος κλήθηκε να αναλάβει τον ευαίσθητο τομέα της κοινωνικής πολιτικής σχεδόν ολοκληρωτικά, υποκαθιστώντας το κεντρικό κράτος.

«Χαίρομαι ειλικρινά που εγκαινιάζουμε σήμερα το πρώτο ΚΔΑΠ μεΑ για δύο λόγους. Γιατί αποδεικνύεται η εξειδικευμένη ευαισθησία μας απέναντι σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και γιατί, για μία ακόμη φορά, η δημοτική αρχή αποδεικνύει ότι συνδυάζει τον λόγο της με το έργο. Ειδικά στο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής είχαμε από την αρχή και εξακολουθούμε να έχουμε μια συγκεκριμένη και ίσως φιλόδοξη ρητορική, η οποία όμως συνοδεύεται από έργα όπως αυτό. Σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε συμμάχους και ευτυχώς τους έχουμε δίπλα μας. Ένας απ’ αυτούς είναι η Μητρόπολη Ιωαννίνων, με την οποία συνεργαζόμαστε σε βάθος, ειδικά σε θέματα κοινωνικής πολιτικής», είπε ο κ. Μπέγκας. Κλείνοντας, ευχαρίστησε από καρδιάς τον πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππο Τσουμάνη, την αντιπρόεδρο Εύη Σίμου, το Δ.Σ. του Οργανισμού αλλά και το προσωπικό για «τη σπουδαία δουλειά που έγινε όλα αυτά τα χρόνια».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσουμάνης εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του, καλώντας όλες τις οικογένειες της πόλης με παιδιά με αναπηρία να επισκεφθούν το ΚΔΑΠ μεΑ, να δουν τις εγκαταστάσεις του, να συζητήσουν με το προσωπικό και να εμπιστευθούν τα παιδιά τους στη νέα μας δομή. Ο ίδιος ευχαρίστησε τόσο το προσωπικό, όσο και την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου για την βοήθειά τους στην ολοκλήρωση του ΚΔΑΠ.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας των φορέων «για το καλό της κοινωνίας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στους συνανθρώπους μας που έχουν περισσότερη ανάγκη για βοήθεια», αποδίδοντας τα εύσημα στη δημοτική αρχή για την ίδρυση και λειτουργία το ΚΔΑΠ μεΑ.

Σχετικά άρθρα

Τιμήθηκαν αθλητές και προπονητές

Παρουσίασε υποψηφίους στον αρχαιολογικό χώρο της Καστρίτσας

«Κλειδί» η έγκαιρη υποβολή των δηλώσεων