ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Άμεσα η δημιουργία ανεξάρτητης πρόσβασης

Τη δημιουργία ανεξάρτητης πρόσβασης στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ιωαννίνων, που συστεγάζεται με το Γυμνάσιο Βελισσαρίου, στα Σεισμόπληκτα, θέτει ως προτεραιότητα ο δήμος Ιωαννιτών, μετά και την επίσκεψη του δημάρχου Θωμά Μπέγκα, μαζί με την πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας Βούλα Τσίλη.

Ο κ. Μπέγκας επισκέφθηκε το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ιωαννίνων, μετά από πρόσκληση της διεύθυνσης, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν τη βελτίωση των συνθηκών και την προσβασιμότητα. Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε για άμεση λύση, σε ότι αφορά την πρόσβαση, αλλά και για άλλες αναγκαίες παρεμβάσεις.
«Η επίσκεψή μου σε μια σχολική δομή ειδικής αγωγής αποδεικνύει την ιδιαίτερη ευαισθησία της δημοτικής αρχής σε τέτοιες δομές, γιατί πιστεύω πως είναι υποχρέωση μιας σύγχρονης και προοδευτικής κοινωνίας να υποστηρίζει τη δράση τους. Τέθηκε μια σειρά ζητημάτων από τη διεύθυνση του σχολείου, που αφορούν τη βελτίωση της λειτουργίας του. Εμείς, με ρεαλισμό, βάζουμε ως προτεραιότητα τη δημιουργία ανεξάρτητης πρόσβασης στον χώρο του σχολείου και τη δημιουργία ενός χώρου κηπουρικής, που είναι αναγκαίος για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Θα συνεχίσουμε, βέβαια, και με άλλες παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες, αλλά απαιτούν μεγαλύτερο χρόνο για να υλοποιηθούν», σημείωσε ο κ. Μπέγκας, δίνοντας παράλληλα και τα εύσημα στους εκπαιδευτικούς για τη συγκινητική τους προσπάθεια.
Από την μεριά της, η διευθύντρια Βιβή Καλτσούνη, αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την επίσκεψη, υπογράμμισε πως από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, πριν από τρεις μήνες, ο δήμος Ιωαννιτών και ιδιαίτερα η κ. Τσίλη, στάθηκαν στο πλευρό της. Η κ. Καλτσούνη τόνισε ότι το σχολείο συστεγάζεται και έχει κοινή πρόσβαση με το Γυμνάσιο Βελισσαρίου, στο οποίο φοιτούν 220 μαθητές και προκύπτουν ζητήματα ασφάλειας των μαθητών. «Η τρέχουσα πρόσβαση δεν καλύπτει τις ανάγκες και αναζητούμε τρόπους να διευθετηθεί το θέμα», σημείωσε, ενώ κάλεσε την τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει τις δομές ειδικής αγωγής, τονίζοντας ότι «δεν αποτελούν απόκλιση αλλά μέρος της κανονικότητας».

Επίσκεψη και από τα «Γιάννενα Τώρα»

Στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο, όπου φοιτούν περισσότερα από 50 παιδιά από ολόκληρο τον νομό, βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες μέλη της παράταξη «Γιάννενα Τώρα».
Η διευθύντρια Βιβή Καλτσούνη ξενάγησε αντιπροσωπεία της παράταξης, αποτελούμενη από τον επικεφαλής Άρη Μπαρτζώκα και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, στους χώρους του σχολείου και τους ενημέρωσε για τις δραστηριότητές του, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, όπως και για τα αιτήματα που υποβάλλει, όπως η μεταστέγαση του σχολείου, τα οποία δεν είναι δύσκολο να ικανοποιηθούν. Έθεσε, παράλληλα, τη δημιουργία αποκλειστικής πρόσβασης για το σχολείο, για λόγους ασφαλείας των παιδιών.
Σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής της παράταξης Α. Μπαρτζώκας σημείωσε τη σημαντική δουλειά που γίνεται, και κάλεσε την τοπική κοινωνία να στηρίξει το σχολείο.
«Μας εντυπωσιάζει ο άθλος που επιτελούν καθημερινά οι εκπαιδευτικοί των ειδικών σχολείων, έχοντας να αντιμετωπίσουν πολλές φορές αντίξοες συνθήκες. Σε ό,τι μας αφορά, θα φροντίσουμε με παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και δημόσια, να κινητοποιηθούν όλοι οι αρμόδιοι ώστε να δρομολογηθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο αυτό. Επίσης, θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίηση μας για το ότι πολλοί συμπολίτες και συμπατριώτες βοηθούν με δωρεές αντικειμένων το σχολείο αλλά και να παροτρύνω και άλλους συμπολίτες να δραστηριοποιηθούν στην κατεύθυνση αυτή», ανέφερε.

Μέσω «ΦιλόΔημου» η αναβάθμιση της αυλής

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θ. Μπέγκας και η πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Β. Τσίλη επισκέφθηκαν και το δημοτικό σχολείο Σταυρακίου, όπου συναντήθηκαν με τη διευθύντρια Ελένη Κωλέτση και μέλη του διδακτικού προσωπικού. Και σε αυτή τη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τις κτιριακές υποδομές, με τον κ. Μπέγκα να κάνει γνωστό πως υπάρχει ήδη έτοιμη πρόταση στον «Φιλόδημο», προκείμενου να αναβαθμιστεί η αυλή του σχολείου.
Τέλος, τέθηκαν κι άλλες προτεραιότητες για αναγκαίες παρεμβάσεις, σε ένα σχολείο που αριθμεί περισσότερους από 170 μαθητές και εξυπηρετεί μια μεγάλη περιοχή, όπως είναι το Σταυράκι.

Σχετικά άρθρα

Προαναγγελία αλλαγών από τη δημοτική αρχή

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Από σήμερα ξεκινά η συστηματική δουλειά

Γεωργία Χαλάτση