ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μπαίνει μπροστά η συνεργασία για τη λίμνη

Δύο προγραμματικές συμβάσεις, που αποτυπώνουν τη συνεργασία του δήμου Ιωαννιτών με τον Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Παμβώτιδας, εγκρίθηκαν στη συνέχεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Η πρώτη αφορά τη μελέτη διαχείρισης του καλαμιώνα και η δεύτερη τη συνεργασία των δύο με την περιφέρεια Ηπείρου, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, το πανεπιστήμιο και τη ΜΟΔ του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, με στόχο την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων του οικοσυστήματος.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Φορέα Φίλιππας Φίλιος, που βρέθηκε στη συνεδρίαση και ενημέρωσε σχετικά του συμβούλους, στις 29 Μαρτίου στελέχη της ΜΟΔ και εκπρόσωποι των πέντε φορέων θα συναντηθούν στα γραφεία του Φορέα για τον σκοπό αυτό.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Φίλιο, υπάρχει πρόθεση του γενικού γραμματέα ΕΣΠΑ Π. Κορκολή, με τον οποίο συναντήθηκε, να βρεθεί χρηματοδότηση για τα έργα και τις δράσεις, που θα περιλαμβάνονται στο ολοκληρωμένο σχέδιο, εφόσον είναι ώριμα. Ο συνολικός προϋπολογισμός που απαιτείται, προκειμένου να υλοποιηθούν όσα προβλέπουν οι σχετικές μελέτες και το μάστερ πλαν που έχει εκπονήσει η περιφέρεια, ανέρχεται στο ποσό των 17 εκ. ευρώ περίπου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φορέα.

Τέλος, με μία ακόμη προγραμματική σύμβαση ενεργοποιείται και επικαιροποιείται παλαιότερη συνεργασία μεταξύ του δήμου και του Φορέα για τη διαχείριση του καλαμιώνα. Ο Φορέας είναι έτοιμος, αμέσως μετά την υπογραφή της προγραμματικής, να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου, ενώ μέχρι να γίνει αυτό, ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να δώσει την άδεια χρήσης του μηχανήματος, που διαθέτει ο δήμος, για τον καθαρισμό διαφόρων σημείων της λίμνης, υπό την επίβλεψη και με χειριστή του Φορέα.

Σχετικά άρθρα

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών

Στα χέρια της ΚΕΔΕ η υπόθεση της πυροπροστασίας