ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Οι πρώτοι υποψήφιοι του Γ. Ζάψα στη Θεσπρωτία

Με την παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων για την Π.Ε. Θεσπρωτίας, η παράταξη το «Κοινό των Ηπειρωτών» έκλεισε έναν πρώτο κύκλο παρουσιάσεων και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου, πριν αρχίσει την παρουσίαση των προγραμματικών της αξόνων, προϊόν ευρείας διαβούλευσης με τους φορείς της Ηπείρου.

«Η επιλογή να κλείσει αυτός ο κύκλος στη Θεσπρωτία έγινε, γιατί πιστεύω ακράδαντα πως η Θεσπρωτία, με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και την ανάπτυξη των διαμετακομιστικών υποδομών, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τον μοχλό, που θα ανεβάσει ολόκληρη την Ήπειρο στο επόμενο επίπεδο», ανέφερε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Ζάψας, σε συνέντευξη τύπου.

Ο κ. Ζάψας αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που θα φέρει η ολοκλήρωση των έργων στο λιμάνι, όπως και η κατασκευή του Εμπορευματικού Κέντρου, τονίζοντας πως η περιοχή θα πρέπει να αξιοποιήσει όλες τις νέες δυνατότητες που ανοίγονται. Αναφέρθηκε, ακόμη, σε ελλείψεις, ειδικά σε επίπεδο οδικών υποδομών, στην ανάγκη ενίσχυσης του τουρισμού, δίνοντας έμφαση στους προορισμούς της Πέρδικας και των Συβότων και στον πρωτογενή τομέα, κάνοντας ειδική αναφορά στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κλάδο και τις ιχθυοκαλλιέργειες.

«Όλα αυτά πρέπει να τύχουν της προσοχής της περιφέρειας, αν θέλουμε να μιλάμε για ισόρροπη ανάπτυξη και όχι για μετατροπή της Θεσπρωτίας σε «προθάλαμο αναμονής» για ανθρώπους και προϊόντα με προορισμό είτε την ενδοχώρα είτε την Ευρώπη. Η Θεσπρωτία θα πρέπει να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις, ώστε να επωφεληθεί από τη γεωστρατηγική της θέση και απ’ όσα απλόχερα της χάρισαν η γη και η θάλασσα. Αυτό θέλουμε εγώ και οι συνεργάτες μου για τη δυτική πύλη της χώρας και αυτό θα προσπαθήσουμε να αποτυπώσουμε στο πρόγραμμά μας, ελπίζοντας να έχουμε συμπαραστάτες τους πολίτες της Θεσπρωτίας», κατέληξε ο κ. Ζάψας.

Οι πρώτοι υποψήφιοι στην Π.Ε. Θεσπρωτίας είναι η οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Έσσεξ, με μεταπτυχικές σπουδές (MBA) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Σαουθάμπτον) και την Οικονομική Ανάλυση (πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) Ελευθερία Ντάφλου, ο γεωπόνος, δημοτικός σύμβουλος του δήμου Σουλίου Δημήτρης Σακαρέλης, ο ταχυδρομικός υπάλληλος, με σπουδές στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες στο ΕΑΠ, συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας Παύλος Παπαρούνας, ο ιατρός, επιμελητής Α’ στο Κ.Υ. Παραμυθιάς Μιχάλης Τζομάκας, ο νέος αγρότης, απόφοιτος ΤΕΕ Πληροφορικής Χρυσοβαλάντης Κολιομίχος, η γεωλόγος Λαμπρινή Γιώγου και ο μηχανολόγος μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην πράσινη ενέργεια Σπύρος Τζάφος.

Σχετικά άρθρα

Αντιπρόταση για επανασχεδιασμό του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας

Επιμένει σε συζήτηση για την ατμοσφαιρική ρύπανση το «Κοινό των Ηπειρωτών»

Ηπειρωτικός Αγών

Αίτημα σύγκλησης του περιφερειακού συμβουλίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια