ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δέκα υποψήφιοι στην Π.Ε. Άρτας για το «Κοινό των Ηπειρωτών»

Δέκα υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους με το «Κοινό των Ηπειρωτών» στην Άρτα παρουσίασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Ζάψας, μετά τις παρουσιάσεις σε Γιάννενα και Πρέβεζα.

Πρόκειται για την καθηγήτρια αγγλικών, με σπουδές στον τουρισμό, Έλια Στασινού, τον επιχειρηματία πολιτικό μηχανικό, Οικονομικό Επόπτη στο Επιμελητήριο Άρτας Δημήτρη Τρομπούκη, τον οικονομολόγο, διευθυντή του ΔΙΕΚ Άρτας Δημήτρη Τάτση, τον συνταξιούχο εργοδηγό Γιώργο Τζούμα, τον αντιστράτηγο ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Μέγα, την αναπληρώτρια καθηγήτρια Πληροφορικής στην ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ Ουρανία (Ράνια) Γκίζα, την υπάλληλο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, Ελευθερία Κοσσυβάκη, τον φιλόλογο Χριστόφορο Ψυλλιά, τον δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω Ιωάννη Γκριμπαβιώτη και τον επιχειρηματία Χρήστο Πάνου.

Στην τοποθέτησή του, κατά τη συνέντευξη παρουσίασης των υποψηφίων, ο κ. Ζάψας αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την Άρτα, δίνοντας έμφαση στον κομβικό ρόλο που παίζει στο πλαίσιο της ενιαίας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στην ανάγκη διασύνδεσης της έρευνας με την παραγωγή.

«Τα πολιτιστικά μνημεία της, οι παραγωγικές επιχειρήσεις, ο τουρισμός θα πρέπει ισόρροπα και με κανόνες να αναπτυχθούν, ώστε η Άρτα να κεφαλαιοποιήσει τη σύνδεσή της με τους μεγάλους οδικούς άξονες και τη μεγάλη πρόκληση που ανοίγεται μπροστά της με την ίδρυση και λειτουργία της Γεωπονικής Σχολής.

Μεταξύ άλλων, επέκρινε την περιφερειακή αρχή για το θέμα του διοικητηρίου, παρομοιάζοντάς το με το «γεφύρι της Αρτας». «Στην τελευταία συνεδρίαση “εκμαιεύσαμε” ότι ισχύει η πρόταση για το Στρατόπεδο Παπακώστα, το οποίο, αν από την αρχή είχε διεκδικήσει σθεναρά, σήμερα δε θα βρισκόμασταν στο μηδέν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Αντιπρόταση για επανασχεδιασμό του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας

Επιμένει σε συζήτηση για την ατμοσφαιρική ρύπανση το «Κοινό των Ηπειρωτών»

Ηπειρωτικός Αγών

Αίτημα σύγκλησης του περιφερειακού συμβουλίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια