Αίθουσα Σύνταξης Επικαιρότητα

«Υιοθέτησαν» το parklet

Τον μικρό αστικό κήπο (parklet) που τοποθέτησε ο δήμος Ιωαννιτών έξω από το σχολείο τους, υιοθέτησαν και επίσημα χθες οι μαθητές της έκτης τάξης του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων.

Η αντιδήμαρχος Πρασίνου Ελένη Βασιλείου μαζί με σπουδαστές του τμήματος φυτικής παραγωγής των ΕΠΑΛ επισκέφτηκαν τους μικρούς μαθητές, προσφέροντάς τους τα καλλωπιστικά φυτά και λουλούδια, με τα οποία φύτεψαν τα παρτέρια του parklet.

Παράλληλα, τους έδωσαν συμβουλές για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τα περιποιούνται, ενώ συζήτησαν τους λόγους για τους οποίους τοποθετήθηκε ο μικρός αστικός κήπος έξω από το σχολείο τους.

«Τοποθετήσαμε το parklet στην είσοδο ενός κεντρικού σχολικού συγκροτήματος όπου φοιτούν παιδιά όλων των βαθμίδων, με σκοπό να το “υιοθετήσουν” και να το προστατεύσουν κι έχοντας στόχο την ανάπτυξη οικολογικής – περιβαλλοντικής συνείδησης, την ενδυνάμωση των διαπροσωπικών σχέσεων των μελών που απαρτίζουν μια σχολική κοινότητα αλλά και των περιοίκων που μπορούν να το χρησιμοποιούν όλες τις ώρες της ημέρας δημιουργώντας έτσι μια “αίσθηση γειτονιάς», δήλωσε η κ. Βασιλείου.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση προς όλους να σέβονται τους δημόσιους χώρους και να μην τους βανδαλίζουν, κάτι που δυστυχώς συμβαίνει συχνά στον δήμο μας.

Τέλος, ευχαρίστησε τη Διευθύντρια του 2ου πειραματικού δημοτικού σχολείου Βερενίκη Κύρκου και τους εκπαιδευτικούς Θανάση Χειλά και Μπέττυ Τζακώστα, για την ενεργό συμμετοχή τους στην δράση.

Σχετικά άρθρα

52 υποψηφίους παρουσίασε η Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων

Ενδιαφέρον ινδών επιχειρηματιών για επενδύσεις

Τιμήθηκαν αθλητές και προπονητές