ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ν. Φίλης: Προϋπόθεση για ανάπτυξη η πολιτική σταθερότητα

«Η Κίρκη της εξουσίας δεν θα μεταμορφώσει τον ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής και πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, σημειώνοντας πως «η μεγάλη πλειοψηφία των “από κάτω” δεν έχει μιλήσει ακόμη».

Πλήθος φίλων και μελών του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε μέρος στην εκδήλωση, ενώ χαιρέτισαν η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς και ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ακόμη ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου Γιώργος Ζάψας, ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Λάζαρος Νάτσης, ο υποψήφιος δήμαρχος Ζίτσας Βασίλης Γαρδίκος και ο υποψήφιος δήμαρχος Πωγωνίου Σταύρος Ζηκόπουλος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει ξανά την καρδιά των αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων, προβάλλοντας το έργο του, χωρίς να πέσει στη παγίδα της οξύτητας, που στήνει η ΝΔ. Να μιλάμε ειλικρινά. Να αναδεικνύουμε παντού το ήθος και το ύφος της Αριστεράς. Έτσι και πάλι θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως ένα ανάχωμα Δημοκρατίας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε μια περίοδο που σηκώνει κεφάλι απειλητικά η ακροδεξιά», τόνισε ο κ. Φίλης στην ομιλία του, ενώ ανέφερε ότι πρωταρχικός στόχος στην κυβερνητική προσπάθεια είναι η μάχη για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Προϋπόθεση για να προχωρήσει η οικονομική ανάπτυξη προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων είναι η πολιτική σταθερότητα είπε ο Ν. Φίλης και τόνισε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με πολιτικό σχεδιασμό για εκλογές το Φθινόπωρο του 2019.

Αναφερόμενος στη συνταγματική αναθεώρηση σημείωσε ότι έγιναν φανερά τα δύο αντικρουόμενα σχέδια για την ανασυγκρότηση της χώρας, αφενός εκείνο της συνταγματοποίησης του νεοφιλελευθερισμού και αφετέρου εκείνο της επανίδρυσης του κοινωνικού κράτους και της διεύρυνσης της δημοκρατίας.

Σχετικά άρθρα

Αλλαγή σελίδας, με πολλές μάχες μπροστά

«Ήρθα για να μείνω», δηλώνει ο Στ. Κασσελάκης

«Αρχηγική εμφάνιση» με οξύ αντιπολιτευτικό λόγο