ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ζητά πρωτοβουλίες για αιθαλομίχλη και ακρίβεια

Την ανάληψη πρωτοβουλιών για το πρόβλημα της αιθαλομίχλης και το ζήτημα της ακρίβειας ζήτησε από τη δημοτική αρχή ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα. Όμορφη Πόλη» Παντελής Κολόκας, δείχνοντας μια σαφή διάθεση να συνεισφέρει με προτάσεις και να μην εξαντληθεί σε καταγγελτικό λόγο.

Σε σχέση, βέβαια, με το πρόβλημα της αιθαλομίχλης, που τη χαρακτήρισε «ύπουλο εχθρό», δεν κατέθεσε κάποια συγκεκριμένη πρόταση, αλλά επεσήμανε τις επιπτώσεις για την υγεία του πληθυσμού και το περιβάλλον, προσθέτοντας πως θα δημιουργηθούν και θέματα στην επισκεψιμότητα της περιοχής. «Όλοι είμαστε σε έναν σοβαρό κίνδυνο και δεν έχει ληφθεί καμία πρωτοβουλία από τη δημοτική αρχή, προκειμένου όλοι μαζί να συστρατευτούμε και να πιέσουμε στην κατεύθυνση των λύσεων, που υπάρχουν», επισήμανε σε συνέντευξη τύπου.
Αντίθετα, μία συγκεκριμένη πρόταση κατέθεσε σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση των νοικοκυριών από το κύμα ακρίβειας, που συρρικνώνει τα εισοδήματα. Η πρότασή του συνίσταται στην ανάληψη πρωτοβουλίας από τη δημοτική αρχή για τη δημιουργία ενός ηπειρώτικου καλαθιού, τα προϊόντα του οποίου θα φτάσουν στο ράφι των τοπικών καταστημάτων σε χαμηλότερη τιμή. Ενδεικτικά ανέφερε τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα πουλερικά, τα αυγά, το μέλι και το νερό. «Μέσα από ένα οργανωμένο σχέδιο, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια και σε συστράτευση και με τους άλλους δήμους της Ηπείρου, τα προϊόντα αυτά μπορούν να φτάνουν στον ηπειρώτη καταναλωτή σε πιο χαμηλές τιμές σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. Αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα και θα βοηθήσει και τις τοπικές επιχειρήσεις», τόνισε, επαναλαμβάνοντας το κάλεσμα προς τη δημοτική αρχή να αναλάβει την πρωτοβουλία, σε αντιδιαστολή με τη δυσάρεστη έκπληξη, που επεφύλασσε στους Γιαννιώτες με την αύξηση των ήδη επιβαρυμένων δημοτικών τελών.
Ο κ. Κολόκας αναφέρθηκε και στην επιλογή της δημοτικής αρχής να προτείνει την Τατιάνα Καλογιάννη μεταξύ των εκπροσώπων του Δήμου Ιωαννιτών στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, λέγοντας ότι και ο ίδιος συμφωνεί με την επιλογή της με βάση την τεχνοκρατική της ικανότητα, ωστόσο δημιουργούνται ερωτηματικά για το κατά πόσο μπορεί να συνάδει με την αντιπολιτευτική της ιδιότητα, ειδικά στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Επίσης, ανέφερε ότι ένα δεύτερο θέμα, που ανακύπτει από αυτή την επιλογή, είναι η φιλοσοφία και η ιδεολογία της πολιτικής, που πρόκειται να ακολουθήσει ο Θωμάς Μπέγκας, δεδομένου ότι όλη την προηγούμενη περίοδο στηλίτευε τις επιλογές της προηγούμενης δημοτικής αρχής σε σχέση με την πολιτική στη διαχείριση των απορριμμάτων με την εμπλοκή ιδιωτών. Κάτι που σήμερα κάνει και ο ίδιος.
Τέλος, διευκρίνισε ότι δε θα μπει σε κοκορομαχίες, βεντέτες και εντάσεις, αλλά θα ενεργεί με γνώμονα το συμφέρον της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Τα πάνω – κάτω με την οριοθέτηση της Παμβώτιδας

Επαναφέρει την ανάγκη σημειακών αλλαγών στην οριοθέτηση

Ευθύνες και στη σημερινή δημοτική αρχή για την αύξηση των τελών