ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

20+3 θέσεις μελών ΔΕΠ στο πανεπιστήμιο

Είκοσι θέσεις μελών διδακτικού προσωπικού κατένειμε το υπουργείο Παιδείας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ενώ τις πιστώσεις για την πλήρωση τριών μελών ΔΕΠ στην Ιατρική Σχολή θα διαθέσει το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠ.Π.Ε.Θ, 150 θέσεις κατανέμονται για την κάλυψη, κατά προτεραιότητα, των μη αυτοδύναμων τμημάτων ως εξής: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 45, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών 25, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 50, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων 20 και Ιόνιο Πανεπιστήμιο 10.

Επιπλέον, διατίθενται από το υπουργείο Υγείας μέσω του ΥΠ.Π.Ε.Θ. 28 πιστώσεις για πλήρωση θέσεων μελών ΔΕΠ σε Ιατρικές Σχολές και Τμήματα Ιατρικής των πανεπιστημίων. Οι θέσεις αυτές κατανέμονται οκτώ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πέντε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και από τρεις στα πανεπιστήμια Πατρών, Θεσσαλίας, Ιωαννίνων, Κρήτης και Δημοκρίτειο Θράκης.

Παράλληλα, μετά από ευρεία σύσκεψη του Γενικού Γραμματέα Ηλία Γεωργαντά με πρυτανικές αρχές πανεπιστημίων και ΤΕΙ, με θέμα τα διετή προγράμματα σπουδών επαγγελματικής εκπαίδευσης, ο κ. Γεωργαντάς ανακοίνωσε ότι το υπουργείο θα χρηματοδοτήσει τα διετή προγράμματα σπουδών.

Επίσης, προέτρεψε όσα Ιδρύματα δεν έχουν ιδρύσει ακόμη Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, να το πράξουν άμεσα, για να μπορέσει το υπουργείο να προϋπολογίσει το ποσό της χρηματοδότησης των διετών προγραμμάτων σε κάθε Ίδρυμα.

Βούληση του υπουργείου είναι το Σεπτέμβριο του 2019 να ξεκινήσει η λειτουργία ενός σημαντικού αριθμού διετών προγραμμάτων σπουδών στα Ιδρύματα, γεγονός το οποίο εδράζεται στο μεγάλο ενδιαφέρον των Ιδρυμάτων και την ωριμότητα πολλών προτάσεων.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων με παρόντες του Γενικούς Διευθυντές Ανώτατης Εκπαίδευσης και Οικονομικών Υπηρεσιών, καθώς επίσης και συνεργάτες του υπουργού.

Σχετικά άρθρα

Με πολλαπλούς συμβολισμούς η Ολυμπιακή Φλόγα στο Πανεπιστήμιο

Φυσικό Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – «Ατυχής και επιζήμια» κάθε αναφορά περί κινδύνου κλεισίματος

Άννα Μπατιστάτου – Συστηματική προσπάθεια βελτίωσης των φοιτητικών κατοικιών