ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Βραβείο στον Δήμο Ζίτσας για μια άρτια πρόταση

Με την απονομή τιμητικής πλακέτας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συνοδεύτηκε η διάκριση του Δήμου Ζίτσας για την αρτιότητα της πρότασης, που υπέβαλε στη δράση 4.3.4. «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2022, λαμβάνοντας άριστη (95 στα 100) βαθμολογία από την επιτροπή αξιολόγησης του προγράμματος.

Η απονομή έγινε από τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΑΑ 2014-2022, που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα παρουσία του υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, με τον δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο να σημειώνει ότι επιβραβεύεται η προσπάθεια, που καταβάλλουν η δημοτική αρχή και οι Τεχνικές Υπηρεσίες με το Τμήμα Προγραμματισμού, προκειμένου να οδηγήσουν τον Δήμο Ζίτσας στους κορυφαίους δήμους της χώρας όσον αφορά την αποτελεσματικότητα για τη διεκδίκηση κονδυλίων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων για έργα που στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα. «Είμαστε υπερήφανοι και ηθικά ικανοποιημένοι, γιατί οι προσπάθειές μας να δημιουργήσουμε σύγχρονες υποδομές για τους ανθρώπους του μόχθου, που επιχειρούν στον πρωτογενή τομέα, πιάνουν τόπο», ανέφερε και ευχαρίστησε το Υπουργείο «για αυτή την καλή πρακτική να δώσει ηθικό πλαονέκτημα στα στελέχη των υπηρεσιών των Δήμων», επισημαίνοντας πως το βραβείο δικαιωματικά ανήκει σε εκείνους.
Το έργο, για το οποίο ο Δήμος Ζίτσας απέσπασε άριστη βαθμολογία, είναι η «Βελτίωση Βατότητας Αγροτικών Δρόμων Δήμου Ζίτσας», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, το οποίο ήδη έχει συμβασιοποιηθεί. Σύμφωνα με τη μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Ζίτσας, προβλέπεται να γίνουν εργασίες βελτίωσης και ασφαλτόστρωσης υφιστάμενων αγροτικών δρόμων στις Κοινότητες Νεοχωρίου (τρεις αγροτικοί δρόμοι συνολικού μήκους 1.100 μ.), Πρωτόπαππα (τέσσερις αγροτικοί δρόμοι συνολικού μήκους 760 μ.), Ροδοτοπίου (τέσσερις αγροτικοί δρόμοι συνολικού μήκους 2.500 μ.) και Ζίτσας (ένας αγροτικός δρόμος μήκους 408,86 μ.). Το έργο έρχεται να συμπληρώσει τις άλλες δύο εργολαβίες προϋπολογισμού 200.000 ευρώ από το ίδιο πρόγραμμα και 1,3 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του ΥΠΕΣ, καλύπτοντας με την ολοκλήρωσή τους τις ανάγκες του μεγαλύτερου αριθμού των πτηνοτρόφων, γεωργών, κτηνοτρόφων και επιχειρηματιών της περιοχής.

Σχετικά άρθρα

Απορριμματοφόρο για βιοαπόβλητα στον στόλο του Δήμου Ζίτσας

Προτεραιότητα να κρατηθούν τα χωριά ζωντανά

Επαναφορά της πρότασης για μέτρα στήριξης των καφενείων