ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προτεραιότητα η ισόρροπη ανάπτυξη

Από την Πρέβεζα, τόπο καταγωγής και πολιτικής του αφετηρίας, ο υποψήφιος περιφερειάρχης, επικεφαλής της παράταξης το «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας ξεκίνησε την παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων που θα στηρίξουν την προσπάθεια, με στόχο την διοίκηση της περιφέρειας Ηπείρου.

Οι πρώτοι υποψήφιοι της παράταξης είναι ο γεωπόνος Θεόδωρος Κορωναίος, η δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Χριστίνα Κριτσιμά, ο μηχανικός Γιώργος Μπεζεβέγκης και ο οικονομοτεχνικός σύμβουλος Παναγιώτης Τσούτσης.

«Η αυτοδιοικητική μας εμπειρία και η κοινωνικοπολιτική διαδρομή των στελεχών της παράταξης είναι τα εχέγγυα για να πειστούν οι Ηπειρώτες ότι αποτελούμε μια υπεύθυνη και σοβαρή επιλογή για την επόμενη τετραετία, σε μια εποχή κρίσιμη και για τη χώρα αλλά και για την περιφέρεια», σημείωσε ο κ. Ζάψας στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.

«Δεν ανακαλύψαμε την Πρέβεζα τον τελευταίο χρόνο, παραμονές εκλογών. Τα προβλήματα είναι ανοιχτά την τελευταία δεκαετία και δεν έχουν προχωρήσει μια σειρά ζητημάτων και υποδομών, που θα έπρεπε να έχουν τουλάχιστον δρομολογηθεί, προκειμένου η Πρέβεζα να πάρει τον δρόμο της ισόρροπης ανάπτυξης, όχι μόνο στον τουριστικό τομέα όπου έχουν γίνει βήματα, αλλά και στους άλλους τομείς, όπως π.χ. ο πρωτογενής τομέας, ο οποίος υποστηρίχτηκε στα λόγια μόνο από την απερχόμενη περιφερειακή αρχή», σημείωσε, ενώ τόνισε την ανάγκη ισόρροπης ανάπτυξης των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων.

«Παραμένει ακόμη ζητούμενο και για τον λόγο αυτό, χρόνια τώρα, μέσα και από το περιφερειακό συμβούλιο, έχουμε καταθέσει σειρά ερωτήσεων-επερωτήσεων και προτάσεων, τονίζοντας την ανάγκη άρσης της συγκοινωνιακής απομόνωσης του νομού», σημείωσε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στην ανάγκη ολοκλήρωσης των οδικών συνδέσεων της Πρέβεζας. Στο ίδιο πλαίσιο, όπως ανέφερε, εντάσσονται οι υποδομές, όπως το λιμάνι και η ΒΙΠΕ, αλλά και οι υποδομές που αφορούν τον πρωτογενή τομέα.

«Η περιφέρεια Ηπείρου θα πρέπει και να δίνει λύσεις και να βοηθά τους ανθρώπους της παραγωγής να βρουν κατευθύνσεις διεξόδου. Με μικροαναθέσεις έργων και προγραμματικές συμβάσεις «δώρα» στους δημάρχους, δε λύνεται το πρόβλημα. Θέλει σχέδιο, προγραμματισμό, ιεράρχηση στόχων και πραγματική συνεργασία με τους δήμους, για να έχουμε μετρήσιμα αποτελέσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, που καθιστά αναγκαίες τις συνεργασίες. «Η ψήφιση της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού και κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους. Συνεργασία στην πράξη κι όχι στα λόγια! Εμείς μπορούμε, γιατί πιστεύουμε στις αρχές που εισάγει ο νέος νόμος», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Επιμένει σε συζήτηση για την ατμοσφαιρική ρύπανση το «Κοινό των Ηπειρωτών»

Ηπειρωτικός Αγών

Αίτημα σύγκλησης του περιφερειακού συμβουλίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Είπε όσα δεν μπόρεσε στο περιφερειακό συμβούλιο

Γεωργία Χαλάτση