dav
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Το «άθλημα των δυνατών» επιστρέφει στα Γιάννενα

Μία ακόμη μεγάλη αθλητική διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στα Γιάννενα το επόμενο διάστημα. Ο λόγος για τα πανελλήνια πρωταθλήματα άρσης βαρών, όλων των ηλικιακών κατηγοριών, που θα πραγματοποιηθούν στις 19-21 Απριλίου, υπό την αιγίδα της περιφέρειας Ηπείρου και του δήμου Ιωαννιτών.

Στην απόφαση της ΕΟΑΒ μέτρησαν το ενδιαφέρον της περιφέρειας και του δήμου, σε το γεγονός ότι τα Γιάννενα αποτελούν επί σειρά ετών πόλη ανάδειξης ταλέντων στο «άθλημα των δυνατών», αλλά και το ότι η περιοχή είχε χρόνια να φιλοξενήσει Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Τις ευχαριστίες του στον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον δήμαρχο Ιωννιτών Θωμά Μπέγκα για τη στήριξή τους και τη βοήθειά τους, ώστε να διεξαχθούν τα πανελλήνια πρωταθλήματα στα Γιάννενα, εκφράζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών (ΕΟΑΒ) Πύρρος Δήμας, ενώ η Ομοσπονδία επισημαίνει και τα οφέλη, που θα προκύψουν για την τοπική κοινωνία, καθώς στην πόλη θα ταξιδέψει πλήθος αθλητών, προπονητών και συνοδών για να αγωνιστούν και να παρακολουθήσουν τους αγώνες.
«Είναι πολύ σημαντικό ότι σ’ αυτές τις εποχές “αγκάλιασαν” την άρση βαρών και δέχτηκαν να μας φιλοξενήσουν, ώστε οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες να αγωνιστούν στην περιοχή και να διεκδικήσουν τους πανελλήνιους τίτλους. Ελπίζω αυτή η διοργάνωση να είναι η αρχή για μια μακροχρόνια συνεργασία, που θα έχει σαν στόχο τη διάδοση της άρσης βαρών στην περιοχή», αναφέρει ο Π. Δήμας.
Κλιμάκιο της ΕΟΑΒ αποτελούμενο από τον γενικό γραμματέα της Φώτη Καϋμενάκη, το μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρο του Σπάρτακου Ιωαννίνων Τάσο Λάγκα, τον εκπρόσωπο της εταιρίας «Άθλος», εθνικού χορηγού της ΕΟΑΒ, Θοδωρή Βαντόλα και τον προπονητή του σωματείου Σπάρτακου Ιωαννίνων Χρήστο Τριφύλλη, συναντήθηκαν διαδοχικά με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον αντιπεριφερειάρχη για θέματα αθλητισμού Βασίλη Γοργόλη, και εν συνεχεία με τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Κώστα Γκόγκο.
«Στην περιφέρεια Ηπείρου αισθανόμαστε χαρά, αλλά και ικανοποίηση, όταν επιλέγεται πόλη ή περιοχή της για τη διοργάνωση κάποιας αθλητικής εκδήλωσης, είτε είναι πανελλαδικής, είτε διεθνούς εμβέλειας. Η χαρά μας είναι διπλή για την απόφαση της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και προσωπικά του προέδρου της, Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα, να ορίσει την πόλη των Ιωαννίνων για τη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος 2019. Η διοργάνωση αυτή έρχεται να θυμίσει στους μεγαλύτερους τις μεγάλες επιτυχίες της άρσης βαρών, στις οποίες είχε μερίδιο και η Ήπειρος μέσω του Α.Ο. Σπάρτακου και των χρυσών Ολυμπιονικών που είχε στις τάξεις του, αλλά και να αποτελέσει την αφετηρία για νέες μεγάλες διακρίσεις. Η περιφέρεια Ηπείρου βρίσκεται στο πλευρό της Ομοσπονδίας, συνδράμει έμπρακτα στην επιτυχία της διοργάνωσης και εύχεται σε όλους καλή διαμονή και καλό αγώνα», δήλωσε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας τόνισε: «Η διοργάνωση του πανελληνίου πρωταθλήματος άρσης βαρών στα Γιάννενα είναι μια ακόμη απόδειξη ότι ο δήμος μας βρίσκεται πια για τα καλά στον αθλητικό χάρτη της χώρας και συνδράμει τα μέγιστα στις προσπάθειες που κάνουμε ως δημοτική αρχή, τόσο για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού όσο και για την προαγωγή του αθλητικού πνεύματος. Θέλω να ευχαριστήσω την Πανελλήνια Ομοσπονδία Άρσης Βαρών για την εμπιστοσύνη της στην περιοχή μας και είμαι σίγουρος ότι, υπό την αιγίδα του δήμου Ιωαννιτών και του Πνευματικού Κέντρου, θα έχουμε μια άρτια διοργάνωση».

Σχετικά άρθρα

Μετάλλια και διακρίσεις για τον Α.Ο. Σπάρτακος Ιωαννίνων στο Λουτράκι

Με διπλή εκπροσώπηση ο Α.Ο. Σπάρτακος στη Μολδαβία

16 μετάλλια για τους «μικρούς» του Α.Ο Σπάρτακος Ιωαννίνων