ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Γιαννιώτικες επιτυχίες στα 5 χλμ. του Αυθεντικού Μαραθώνιου

Γιαννιώτικο χρώμα είχε ο αγώνας των 5 χλμ. στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, καθώς ο Νέστορας Κολιός του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Ιωαννίνων πήρε την 1η θέση, ενώ στις γυναίκες η Ειρήνη Τσουπάκη, επίσης αθλήτρια του ΑΓΣΙ, τερμάτισε στην 3η θέση.

Ο Νέστορας Κολιός, με χρόνο 14:47, σημείωσε ατομικό ρεκόρ και άγγιξε και το ρεκόρ αγώνα που κατέχει ο Χρήστος Παπούλιας με 14:45 από τις 14/11/2021. «Είχα ξανατρέξει και πέρυσι, αλλά λόγω κορωνοϊού δεν είχε τόσο κόσμο. Φέτος, όμως, γνώρισα πολύ ωραία υποδοχή, ειδικά που τερμάτισα πρώτος που πάντα κερδίζει… λίγο περισσότερο χειροκρότημα. Με ικανοποίησε πολύ η επίδοση, ήταν ένα ρεκόρ για εμένα, όμως δεν ήμασταν σε κατάσταση να πάμε να κυνηγήσουμε επιδόσεις αλλά ακολούθησα μία τακτική, με την οποία βέβαια βοήθησα και τους συναθλητές μου», ανέφερε μετά τον τερματισμό ο 21χρονος αθλητής του Θανάση Τσιγκούλη.
Η Ειρήνη Τσουπάκη σημείωσε χρόνο 17:01 στην πρώτη της συμμετοχή στα 5χλμ, ενώ μια μέρα νωρίτερα είχε πάρει μέρος και στα 10 χλμ. «Δεν ήμουν σίγουρη αν θα κατέβαινα και στα 5χλμ. Όμως με συνεπήρε τόσο πολύ ο κόσμος και οι εθελοντές στον πρώτο αγώνα, που είπα αδύνατον να το χάσω. Πραγματικά αποτέλεσε ένα έξτρα κίνητρο», τόνισε.

Σχετικά άρθρα

Λαμπρή (παρά την αφρικανική σκόνη) η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας

Επέστρεψε στην κορυφή στο 5άρι του Ioannina Lake Run ο Νέστορας Κολιός

«Έσπασε τα δεσμά» του κορωνοϊού το Ioannina Lake Run

Ηπειρωτικός Αγών