Αθλητικά

Δυνάμωσε ακόμη περισσότερο ο «Άγιαξ»

Τα προβλήματα λιγοστεύουν στον ΠΑΣ και η αισιοδοξία για νίκη την Κυριακή επί του Λεβαδειακού είναι διάσπαρτη στα Γιάννινα. Όλοι πιστεύουν ότι θα σπάσει το ρόδι της κακοδαιμονίας και ο θρυλικός «Άγιαξ της Ηπείρου» θα επιστρέψει στις επιτυχίες και τα αποτελέσματα θα είναι ανάλογα με την ποιότητα που διαθέτει σαν ομάδα, η οποία για πολλούς λόγους δε φάνηκε όσο έπρεπε μέχρι τώρα.

Χθες μπήκαν στο κανονικό πρόγραμμα και έβγαλαν το δίτερμα χωρίς κανένα πρόβλημα οι Νικολιάς, Κριζμάν και Μυστακίδης, κάνοντας τον Γιάννη Πετράκη να νιώθει ιδιαίτερη ικανοποίηση. Γιατί έχει επιλογές για την κατάρτιση της ενδεκάδας και του συστήματος, που σκέφτεται να παρατάξει επί του πάντα υπολογίσιμου Λεβαδειακού, ο οποίος τα τελευταία χρόνια παίρνει θετικά γι’ αυτόν αποτελέσματα στα Γιάννινα. Προχθές είχε μπει ο Αθανασιάδης και από την περασμένη Παρασκευή είχε επιστρέψει στην ενεργό δράση ο Μπουκουβάλας. Ερωτηματικό υπάρχει με τους Βιδάλ και Κάστρο που χθες έκαναν ατομικό πρόγραμμα, αλλά ο Βιδάλ έχει ελπίδες να επιστρέψει αν σήμερα μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων. Τραυματίες είναι οι Λεό, Περιστερίδης και Παπαϊωάννου.

Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι επί της ΑΕΛ στη Λάρισα, τα δεδομένα τώρα είναι πολύ καλύτερα στον ΠΑΣ, γιατί επέστρεψαν στην ενεργό δράση σημαντικοί παίκτες, που θα βοηθήσουν την ομάδα για να βγει από την καυτή ζώνη του υποβιβασμού. Υπάρχουν δύο εντός έδρας παιχνίδια, αφού μετά τον Λεβαδειακό θα έρθει στα Γιάννινα και ο ΟΦΗ. Στόχος είναι οι 6 βαθμοί, που θα βελτιώσουν τη βαθμολογική θέση του «Άγιαξ» και παράλληλα θα ανεβάσουν την ψυχολογία των παικτών και του κόσμου. Προέχει το κυριακάτικο παιχνίδι και εκεί είναι επικεντρωμένη η προσοχή όλων. Οι παίκτες είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για τη νίκη και αυτό φαίνεται από τη διάθεση και το πάθος που δείχνουν στις προπονήσεις. Έχουν αντιληφθεί ότι τα δύο αυτά εντός έδρας παιχνίδια είναι «κλειδιά» για τη συνέχεια και το οποιοδήποτε παραπάτημα, θα επιφέρει γκρίνια, πίεση και μεγαλύτερο άγχος.

Ο Πετράκης όπως έδειξε στο χτεσινό δίτερμα, δεν έχει καταλήξει ακόμη στην ενδεκάδα, καθώς έδωσε φανέλα βασικού σε αρκετούς παίκτες, ανακατεύοντας την τράπουλα. Σε κάποιες θέσεις τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, όπως του Βελλίδη κάτω από τα γκολπόστ, των Τζημόπουλου, Μιχαήλ, Αποστολόπουλου, Μπουκουβάλα στην άμυνα και του Αθανασιάδη στην επίθεση. Ο προβληματισμός είναι από τη μέση και μπροστά. Οι επιλογές είναι πολλές, αλλά επειδή οι περισσότεροι μεσοεπιθετικοί παίκτες προέρχονται από τραυματισμό, με τις δοκιμές ο κόουτς τεστάρει και τον βαθμό ετοιμότητας, για να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις αυτού του δύσκολου αγώνα με την ομάδα των Βοιωτών. Η προετοιμασία θα συνεχιστεί και σήμερα με πρωινή προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ.

ΣΩΣΤΑ ΕΝΗΡΓΗΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ

Προχθές είχαμε επισημάνει στον Η.Α. το σοβαρό πρόβλημα με τη διαιτησία και τις κακές διαιτησίας που υπέστη σε βάρος του ο ΠΑΣ στα εκτός έδρας παιχνίδια με Ατρόμητο, Ξάνθη και Λάρισα. Όπως σημειώσαμε χθες, ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης επισκέφθηκε την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ και παρέδωσε στον επικεφαλής της Μέλο Περέιρα το βίντεο με τις επίμαχες φάσεις στα παραπάνω παιχνίδια, όπου υπήρξαν κραυγαλέες αδικίες σε βάρος της τοπικής ομάδας. Ήταν μια σωστή κίνηση, καθώς η δύναμη της εικόνας είναι καταλυτική. Είναι προτιμότερο να βλέπουν οι υπεύθυνοι της διαιτησίας, αλλά και ο κόσμος, τις φάσεις που υπήρξαν αδικίες, παρά να εκδίδει η ΠΑΕ ανακοινώσεις, που δεν τις λαμβάνει κανένας υπόψη και υπάρχει κίνδυνος ακόμη και παραπομπής στην πειθαρχική επιτροπή, αν υπάρξει κάποιος χαρακτηρισμός. Ο τρόπος που διάλεξε ο ΠΑΣ να διαμαρτυρηθεί, είναι ο ενδεδειγμένος.

Σχετικά άρθρα

Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης

Αποστόλης Τζελέτας

Κλείνει 13 χρόνια στην προεδρία ο Χριστοβασίλης

Ηπειρωτικός Αγών

Ο δύσκολος δρόμος του ΠΑΣ Γιάννινα