τα 126 σωματεία από τα Γιάννινα που επιδοτούνται από τον ΟΠΑΠ
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Έπιασε και το όριο για το Παγκόσμιο η Σωτηρία Ράπτη

Πλούσιο σε επιτυχίες ήταν το Σαββατοκύριακο για το τμήμα στίβου του ΑΓΣ Ιωαννίνων, με τους αθλητές του να πρωταγωνιστούν και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη.

Τεράστια επιτυχία για τη Σωτηρία Ράπτη, που, μετά τη μεγάλη επιτυχία εξασφάλισης της συμμετοχής της στο τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 που θα διεξαχθεί στο Ταλίν της Εσθονίας στις 15-18 Ιουλίου, κατάφερε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 με άλμα 13,06 στο τριπλούν να πιάσει τα όρια και θα συμμετέχει και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, που θα λάβει χώρα στο Ναϊρόμπι της Κένυας στις 17- 22 Αυγούστου.
Η Σωτηρία Ράπτη, εκτός από το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και στο άλμα σε μήκος, ενώ χρυσό κέρδισε και η αδερφή της Αναστασία στα 400 μ., καθώς και η ομάδα 4Χ400 μ. των αγοριών με τους Άγγελο Αδαμίδη, Λουκά Δάσκαλο, Βασίλη Σιώμο Γκίζα και Θοδωρή Μαλάτο. Μεγάλη εμφάνιση έκανε η ομάδα σκυταλοδρομίας στα 4Χ100 μ. Νεανίδων, που με 49″07 κατέκτησε τη δεύτερη θέση. Την ομάδα αποτελούσαν οι Ελένη Κέγκου, Θεοδώρα Σακαβίτση, Ελευθερία Νταβώνη και Μαρία Μάνη. Στο βάθρο ανέβηκαν και οι Μαρία Γαλατά, Χρυσούλα Γώγου, Βικτώρια Βάσσιου και Αναστασία Ράπτη, κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4Χ400 μ. των κοριτσιών.
Στην τέταρτη θέση πλασαρίστηκε η Χρυσούλα Ανδρούτσου στα 1500 μ. και στα 3000 μ., πέμπτος ήταν ο Ορέστης Χάιδας στα 100 μ., ενώ πέμπτη θέση πήρε και η ομάδα των αγοριών στα 4Χ100 μ. με τους Κώστα Ζούμπα, Μιχάλη Σιντόρη, Άγγελο Παγούνη και Λουκά Δάσκαλο, έκτος ο Θοδωρής Μαλάτος στα 400 μ., στην όγδοη θέση η Χρυσούλα Γώγου στα 400 μ. και ο Ορφέας Ιωάννου στα 1.500 μ., ένατη η Έλλη Μπουμπογιάννη στα 1500 μ. και στα 3000 μ., ενώ στον τελικό του άλματος επί κοντώ συμμετείχε ο Δημήτρης Σιαπλαούρας. Στην 11η θέση η Ηλιάνα Τσιάβου στον ακοντισμό, στη 12η θέση η Ελευθερία Νταβώνη στα 200 μ. και η Μαρία Βασίλειου στο έπταθλο.
Ο ΑΓΣΙ πήρε τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία Κ20 Ανδρών με 56 βαθμούς, ισοβαθμώντας με τον ΓΑΣ ο Ιλισσός. Πρώτος ήταν ο ΑΠΣ Πυγμή Ευόσμου με 82 βαθμούς. Στην Κ20 Γυναικών ο ΑΓΣΙ ήταν πρώτος με 112 βαθμούς. Δεύτερη ήταν η ΑΕ Μεσογείων Αμεινιας ΠΑΣ με 91 βαθμούς και τρίτος ο ΑΣ Κένταυρος με 82,3 βαθμούς.

Σχετικά άρθρα

Πρεμιέρα στο Νέο Κλειστό για ΠΑΣ Γιάννινα WBC και ΑΓΣΙ

8η στον κόσμο στο τριπλούν η Σωτηρία Ράπτη

Υποβιβάστηκε στη Γ΄ Εθνική το IBC