ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Βράβευση του βετεράνου της σκοποβολής Ευλάμπιου Μάνθου

Τον βετεράνο πρωταθλητή της σκοποβολής Ευλάμπιο Μάνθο βράβευσαν για την προσφορά του στον αθλητισμό, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας μετά από πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστρίτσας.

Ο 87χρονος αθλητής, ο οποίος κατάγεται από την Καστρίτσα Ιωαννίνων, συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (1964), του Μεξικού (1968), του Μονάχου (1972) και του Μόντρεαλ (1976), διαγωνιζόμενος στο τυφέκιο «πρηνηδόν». Ο κ. Μάνθος διετέλεσε πρωταθλητής επί τρεις δεκαετίες περίπου στο συγκεκριμένο αγώνισμα και οι μεγάλες διεθνείς επιτυχίες του σημειώθηκαν κυρίως τη δεκαετία του ΄70, όταν στο «πρηνηδόν» ισοφάρισε το παγκόσμιο ρεκόρ με 595/600, επίσης 400/400, ακολούθως πέτυχε 596/600 και το 1976 600/600.
Κατάφερε μια σειρά από νίκες σε διεθνείς αγώνες, κυρίως σε παγκόσμια πρωταθλήματα, ευρωπαϊκούς, μεσογειακούς, βαλκανικούς και λατινικών χωρών – Ελλάδας.
Ο δήμαρχος συνεχάρη τον κ. Μάνθο για την μακρόχρονη πορεία του στον αθλητισμό και δεσμεύτηκε ότι ο δήμος Ιωαννιτών θα διοργανώσει εκδήλωση προς τιμήν του, όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Σχετικά άρθρα

Αγώνες σκοποβολής με υψηλό βαθμό δυσκολίας

Με δύο αγώνες σκοποβολής τιμά τα «Ελευθέρια» ο Α.Ο. Μπούντο Ιωαννίνων

Ένας «μαραθώνιος» σκοποβολής στα Γιάννενα