ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

«Λουκέτο» στους αθλητικούς χώρους από αύριο

Στην απόφαση να κλείσει το σύνολο των χώρων ευθύνης της, με εξαίρεση τις περιμετρικές διαδρομές του Πανηπειρωτικού, προχώρησε η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, μετά και την απόφαση της Πολιτικής Προστασίας για τοπικό lockdown στην Π.Ε. Ιωαννίνων.

Έτσι, το Εθνικό Στάδιο «Οι Ζωσιμάδες» και το Αθλητικό Κέντρο της Λιμνοπούλας κλείνουν στο σύνολό τους, ενώ το Πανηπειρωτικό Στάδιο θα παραμείνει ανοιχτό για ατομική και μόνο άσκηση στις περιμετρικές διαδρομές (τζόκινγκ και περπάτημα, με αποστάσεις και με αριστερόστροφη ροή κίνησης των αθλουμένων). Ωστόσο, δε θα επιτρέπεται η είσοδος στα γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, στίβου, καθώς και σε όλους τους κλειστούς χώρους.
Η απόφαση ισχύει από το πρωί της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου και μέχρι νεωτέρας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, τους προηγούμενους μήνες, μερίμνησε ώστε να εκσυγχρονίσει και να ενισχύσει το φωτισμό με λαμπτήρες τελευταίας τεχνολογίας σε όλες τις περιμετρικές διαδρομές, ώστε να αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για ασφαλή άθληση, τηρουμένων πάντα των πρωτοκόλλων υγείας.
Ερωτηματικό, βέβαια, αποτελεί το γιατί δεν έμεινε ανοιχτό και το Αθλητικό Κέντρο της Λιμνοπούλας, όπου επίσης υπάρχουν περιμετρικές διαδρομές, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την άσκηση των πολιτών. Όπως και το ότι κλείνουν εγκαταστάσεις, όταν κάτι τέτοιο δε συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των μέτρων που ισχύουν βάσει του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον covid-19.
Όπως ορίζεται, επιτρέπεται η λειτουργία γηπέδων ποδοσφαίρου, σταδίων στίβου, ανοικτών γηπέδων καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και χειροσφαίρισης, λοιπών ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων, κλειστών γηπέδων και γυμναστηρίων, γυμναστηρίων με όργανα, ανοικτών και κλειστών κολυμβητηρίων, με περιορισμούς στο ανώτατο όριο ατόμων, ανάλογα και με την επιφάνεια των χώρων. Από την άλλη, βέβαια, αναφέρεται ότι αναστέλλεται κάθε είδους αθλητικών αγώνων και προπονήσεων (επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση), κάτι που προφανώς η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ ερμηνεύει ως έμμεση υπόδειξη για κλείσιμο των εγκαταστάσεων.
Αναλόγως πράττει και η Επιτροπή Λειτουργίας του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου, που επίσης ανακοίνωσε πως προχωρά σε αναστολή λειτουργίας του Γυμναστηρίου από το πρωί της Πέμπτης και για όσο η Π.Ε. Ιωαννίνων βρίσκεται στο «επίπεδο 4» των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού. Ωστόσο, φαίνεται να αφήνει ένα παράθυρο επανεξέτασης εφόσον υπάρξουν νεώτερες οδηγίες από τους αρμόδιους φορείς.
Τέλος, η Επιτροπή Λειτουργίας του Νέου Κλειστού κάνει γνωστό ότι για όλο το διάστημα που το γυμναστήριο θα παραμείνει κλειστό, θα συνεχιστούν προληπτικά οι απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους του.

Σχετικά άρθρα

Το ωράριο του ΠΕΑΚΙ τις ημέρες του Πάσχα

Ηπειρωτικός Αγών

Πρεμιέρα στο Νέο Κλειστό για ΠΑΣ Γιάννινα WBC και ΑΓΣΙ

9η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στους χώρους του ΠΕΑΚΙ