ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Αγώνες σκοποβολής με υψηλό βαθμό δυσκολίας

Τρεες πανελλήνιους αγώνες σκοποβολής IPSC για εφήβους και νεάνιδες διοργανώνει από αύριο Παρασκευή έως και την Κυριακή ο ΑΟ BUDO σε συνεργασία με τη Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Οι αγώνες ήταν αρχικά προγραμματισμένοι να γίνουν με πλήρεις τις κατηγορίες και σε διαφορετικές ημερομηνίες , αλλά ο κορωνοϊός επέφερε την αναβολή τους. Η Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος και ο ΑΟ BUDO, συνειδητοποιώντας το πρόβλημα που θα επέφερε στους εφήβους και νεάνιδες σκοπευτές– μαθητές η αναβολή τους , αποφάσισαν να τους διοργανώσουν τηρώντας με αυστηρότητα το υγειονομικό πρωτόκολλο . Έτσι οι νεαροί σκοπευτές όλης της χώρας θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τις προνομιούχες πανελλήνιες διακρίσεις, που θα τους εξασφαλίσουν και πρόσθετα μόρια για την εισαγωγή τους στα πανεπιστημιακά ιδρύματα μέσω των ειδικών πινάκων επιτυχόντων της ΓΓΑ. Βέβαια το εγχείρημα πολύ δύσκολο λόγω των ειδικών συνθηκών, κάτι που η Ομοσπονδία το γνωρίζει καλά και γι’ αυτό ανέθεσε στον ΑΟ BUDO τη διοργάνωση, αξιολογώντας τις μεγάλες δυνατότητές του, την εμπειρία του και τη μεγάλη σημασία που δείχνει στους σκοπευτές των μικρών ηλικιών.
Σε δελτίο τύπου του ΑΟ BUDO εκφράζεται και μια δυσαρέσκεια για το ότι δεν υπάρχει στήριξη από τις τοπικές αρχές, παρότι η συνεχής διοργάνωση πανελληνίων πρωταθλημάτων στην περιοχή είναι μία συνεχής αιμοδοσία προς τον τοπικό αθλητικό και όχι μόνο τουρισμό.
Στον αντίποδα, σταθεροί υποστηρικτές των προσπαθειών του Ομίλου είναι η 8η Ταξιαρχία και το 625 Τάγμα Πεζικού, η Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος, ο ΑΟ BUDO και όλοι οι γονείς των μικρών σκοπευτών που θα συμμετάσχουν στους αγώνες.

Σχετικά άρθρα

Βράβευση του βετεράνου της σκοποβολής Ευλάμπιου Μάνθου

Με δύο αγώνες σκοποβολής τιμά τα «Ελευθέρια» ο Α.Ο. Μπούντο Ιωαννίνων

Ένας «μαραθώνιος» σκοποβολής στα Γιάννενα