Αθλητικά

Τέλος και επίσημα από τον ΠΑΣ ο Αλέξης Μιχαήλ, τον οποίο φλερτάρουν Λάρισα και Λαμία

Τελικά δεν έσπασε τα ρεκόρ Κοντογιωργάκη και Μοντέζ.

Χθες ανακοινώθηκε και επίσημα το τέλος της συνεργασίας του ΠΑΣ με τον επί σειρά ετών αρχηγό του Αλέξη Μιχαήλ. Και οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν ότι κάποια στιγμή θα ξανασμίξουν οι δρόμοι τους και ευχήθηκαν «εις το επανιδείν».

Η συνεργασία λύθηκε κοινή συναινέσει, μετά από 15 χρόνια. Είναι μια ξεχωριστή περίπτωση ποδοσφαιριστή, σημαία της ομάδας, που ξεκίνησε από τις παιδικές ομάδες του ΠΑΣ και ανδρώθηκε σε αυτόν ποδοσφαιρικά, βρισκόμενος στην πρώτη πεντάδα των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές. Έγινε επαγγελματίας το 2004 και από τότε ήταν συνεχώς στον ΠΑΣ, με δύο εξάμηνα απουσίας ως δανεικός σε Πανσερραϊκό και Λαμία. Έκανε ντεμπούτο στο ματς εκτός έδρας με τον Παύλο Μελά στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, για το πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής, στις 24/10/2004. Με τη φανέλα του ΠΑΣ έχει 213 συμμετοχές στην Α’ Εθνική, 44 συμμετοχές στη Β’ Εθνική, 49 συμμετοχές στη Γ’ Εθνική, 28 συμμετοχές στο Κύπελλο Ελλάδος και τέσσερις συμμετοχές στα ευρωπαϊκά παιχνίδια με Οντ και Άλκμααρ. Μάλιστα, σημείωσε και το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ του ΠΑΣ στο παιχνίδι με την Οντ.

Εν ολίγοις έχει 306 συμμετοχές σε αγώνες πρωταθλήματος και είναι τέταρτος στη λίστα συμμετοχών, μετά τους Κοντογιωργάκη, Γκλασμάνη και Νίκο Λάππα. Σε επίπεδο Α’ Εθνικής, είναι 5ος σε συμμετοχές, μετά τους Μοντέζ, Γκλασμάνη, Κοντογιωργάκη και Παπάζογλου. Τα τελευταία χρόνια «κυνήγησε» τα ρεκόρ των Κοντογιωργάκη (πρώτος σε συμμετοχές) και Μοντέζ (πρώτος σε συμμετοχές σε αγώνες Α’ Εθνικής). Έφτασε πολύ κοντά να τα ξεπεράσει, αλλά τώρα χώρισαν πλέον οι δρόμοι με τον ΠΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Αλέξη Μιχαήλ από τη Λάρισα, αφού ο Αλέξης Κούγιας τον έκανε επαγγελματία στον ΠΑΣ, και από τη Λαμία. Εντός των ημερών θα γίνει γνωστό το επόμενο βήμα.

Η ΠΑΕ, σε χθεσινή ανακοίνωση, επισημοποιώντας το συναινετικό διαζύγιο, ανέφερε τα εξής: «H Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την από κοινού λύση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Αλέξη Μιχαήλ. Για 15 χρόνια πρόσφερε τα μέγιστα στην επαγγελματική ομάδα του Π.Α.Σ. αλλά και από μικρότερος ξεκινώντας από τις ακαδημίες και τον Ερασιτέχνη. Προσέφερε τα μέγιστα με τον χαρακτήρα του και τον επαγγελματισμό του και θα μείνει στην ιστορία για το 1ο γκολ του Π.Α.Σ. σε ευρωπαϊκή διοργάνωση απέναντι στην Οντ Γκρένλαντ αλλά και για τις πάνω από 200 συμμετοχές με τη φανέλα του Π.Α.Σ. στη μεγάλη κατηγορία. Αλέξη σε ευχαριστούμε για όλα και, όπως είπες και εσύ, «Δε θα πούμε αντίο αλλά ‘εις το επανιδείν’, γιατί από το σπίτι του δε φεύγει ποτέ κανείς».

Νωρίτερα ο Αλέξης Μιχαήλ είχε δημοσιοποιήσει τη φυγή του από τον ΠΑΣ ανακοινώνοντας τα εξής: «Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν και έφτασε η στιγμή να αποχωρήσω από τον ΠΑΣ Γιάννινα, που, δίχως ίχνος υπερβολής, τον θεωρώ σπίτι μου. Εδώ μεγάλωσα, ανδρώθηκα, έζησα λύπες και χαρές, όμως στη ζωή, πόσο μάλλον στο ποδόσφαιρο, τίποτα δε λογίζεται ως δεδομένο. Από τα βάθη της καρδιάς μου θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια Χριστοβασίλη, τον κ. Νιαρχάκο, όλους τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου, τους ανθρώπους στα γραφεία, τους γιατρούς, τους φυσιοθεραπευτές, τους φροντιστές που συνεργάστηκα και φυσικά, τον κόσμο του ΠΑΣ. Από όλους κρατάω τις καλύτερες των αναμνήσεων. Δε θα πω ‘αντίο’ αλλά ‘εις το επανιδείν’, γιατί από το σπίτι του δε φεύγει ποτέ κανείς. Πάντα ένα μέρος του θα βρίσκεται εκεί…».

Ο Γώγος με την Εθνική Νέων

Η Εθνική Ομάδα Νέων Κ18, στον πρώτο της αγώνα για το Τουρνουά Valentin Granatkin στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, ήρθε ισόπαλη 4-4 με την αντίστοιχη ομάδα του Τατζικιστάν. Χρόνο συμμετοχής με τα γαλανόλευκα πήρε στο β’ ημίχρονο ο Γιώργος Γώγος του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και ο γιαννιώτης επιθετικός Γιώργος Βρακάς, που ανήκει από πέρσι στη Νάπολι.

ΕΛΛΑΔΑ: Σουρδής, Αθανασίου, Κοκοβάς, Μιχελής, Κάρδαρης, Θυμιάνης, Βρακάς, Τσέλιος, Φέκκας, Πουρνάρας, Τζίμας. (Αγωνίστηκαν επίσης οι: Φακής, Γώγος, Βουτσάς, Αρβανίτης, Τσαγκαλίδης, Μανδάς, Τσακίρης).

Ελεύθερος ο Γιαννίκογλου

Παρελθόν αποτελεί από την ΑΕΚ ο τερματοφύλακας Μάκης Γιαννίκογλου, όπως ανακοίνωσε η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ. Πρόπερσι ήταν γκολκίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα και δεν αποκλείεται, αν δεν ευοδωθεί η συνέχιση της συνεργασίας με τον Νεόφυτο Μιχαήλ, να επιστρέψει πάλι στα Γιάννινα.

Ο Πετράκης για τον υποβιβασμό

Μιλώντας σε ραδιόφωνο του Ηρακλείου, ο Γιάννης Πετράκης, αναφερόμενος στον υποβιβασμό του ΠΑΣ, δήλωσε και τα εξής: «Σε 30 παιχνίδια που παίξαμε, δεν υπήρξε ποτέ η ίδια 11αδα σε σχέση με το προηγούμενο και δεν υπάρχει, νομίζω, παγκόσμιο προηγούμενο. Σαν άνθρωπος δεν αναδεικνύω τα προβλήματα αλλά δεν υπάρχει άλλο προηγούμενο. Δεν κερδίσαμε πολλές φορές πράγματα που δικαιούμασταν, αλλά το αντίθετο. Αδικηθήκαμε κατάφωρα την τελευταία χρονιά, αλλά αυτό που συνέβη στα Γιάννενα, ήταν κατ’ επανάληψη και αν υπήρχε το VAR, η ομάδα θα είχε σωθεί. Και σε συνδυασμό με τα δικά μου λάθη, ήρθε αυτό το αποτέλεσμα».

Σχετικά άρθρα

Γ. Πετράκης: Με VAR δεν θα πέφταμε πέρυσι

Ηπειρωτικός Αγών

Τα δάκρυα του 2019 και τα χαμόγελα του 2020

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Τα αγωνιστικά και τα… οικονομικά του ΠΑΣ Γιάννινα