Αθλητικά

ΠΑΣ Γιάννινα WBC- Σπουδαία νίκη και πλώρη για μπαράζ

Μία σημαντική νίκη, η οποία τον βάζει στη διεκδίκηση της 2ης θέσης της βαθμολογίας που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου, πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC, επικρατώντας της ΑΕ Πυλαίας με 64-48.

Μάλιστα, η ομάδα του Γιώργου Σιαμέτη κατάφερε να καλύψει τη διαφορά, με την οποία είχε ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι, αποκτώντας πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC προηγήθηκε νωρίς με 11-9, ωστόσο οι παίκτριες της Πυλαίας, με συνεχή πίεση, κατάφεραν και προηγήθηκαν με έξι πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, διαφορά που μεγάλωσε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ωστόσο, οι παίκτριες του ΠΑΣ συγκεντρώθηκαν και έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με τη διαφορά στους τέσσερις πόντους.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια άλλη υπόθεση. Οι γυναίκες του Γ. Σιαμέτη βγήκαν στο παρκέ συγκεντρωμένες και αποφασισμένες για τη νίκη, και με καλές άμυνες, αλλά και ψυχραιμία στην επίθεση, προηγήθηκαν με πέντε πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, για να κυριαρχήσουν ολοκληρωτικά στο τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού και να καλύψουν και τη διαφορά (63-56) του αγώνα του πρώτου γύρου.
Καθοριστική ήταν και η συμβολή των φιλάθλων της ομάδας, που γέμισαν το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο και στήριξαν με συνθήματα και χειροκρότημα την υπερπροσπάθεια των παικτριών. Με την κόρνα της λήξης, όλη η ομάδα πανηγύρισε μαζί τους τη μεγάλη νίκη, δίνοντας την υπόσχεση να συνεχίσει με ψηλούς στόχους.
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα και το ότι οι παίκτριές δεν ξέχασαν την Έλενα Πάφη, που τραυματίστηκε, και με μήνυμα στις εμφανίσεις προθέρμανσης, δήλωσαν τη συμπαράστασή τους.
Επόμενος αγώνας είναι στη Λάρισα με την Ολύμπια.
Τα δεκάλεπτα: 19-25, 28-32, 45-40, 64-48
ΠΑΣ Γιάννινα (Σιαμέτης): Ντόκου 11(1), Χήτα, Σαρηγιαννίδου 21, Χρηστάκη, Μεντεσίδου 10, Λέφα, Ξανθοπούλου 6(2), Πανούτσου, Διαμαντοπούλου, Βρασταμηνού, Ντάλα 16(3), Μπουκουβάλα.
Α.Ε. Πυλαία (Λίτσου): Σταμπή 9(1), Αρσένογλου, Κατσαμούρη 4, Τσαμπούρη 9(2), Καραμπατζάκη 4, Παπαρδέλα 11, Τσιανάκα Ευγ., Φλώρου 11, Πλούμπη, Τσιανάκα Αικ.

Σχετικά άρθρα

Η Ένωση Ξενοδόχων συγχαίρει τον ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC κρατούσε το… ρόπαλο

Υπέταξε τον ΠΑΟΚ και σειρά έχει ο Ηρακλής