Φωτογραφία: Λαμπρινή Σταμούλη
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Μια γιορτή του ποδοσφαίρου με νικητές τους Euro Legends 2004

Ήταν πραγματικά μια γιορτή του ποδοσφαίρου το φιλικό που έγινε το απόγευμα στο στάδιο «Ζωσιμάδες» μεταξύ της Εθνικής ομάδας του 2004 που κατέκτησε το Κύπελλο Ευρώπης και ομάδας επιλέκτων από την Ήπειρο.

Κέρδισαν 2-1 οι διεθνείς με γκολ των Μπασινά, Καραγκούνη (το γκολ των επιλέκτων ο Γήττας), αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο κόσμος χάρηκε το παιχνίδι. Πάνω από 2500 φίλαθλοι, στην πλειοψηφία παιδιά, βρέθηκαν στις εξέδρες, για να δουν από κοντά όλους αυτούς που το 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας πέτυχαν κάτι που μοιάζει με θαύμα, ακόμη και στις μέρες μας. Όσοι αγωνίστηκαν ένιωσαν το ζεστό χειροκρότημα, αλλά και την φιλοξενία στα Γιάννινα. Το παιχνίδι έγινε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα «Ελευθέρια» της πόλης. Πριν από το παιχνίδι ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης επέδωσε μετάλλια στους αγωνιζόμενους. Ήταν όλοι οι διεθνείς παρόντες, πλην των Γιαννακόπουλου και Βρύζα που για λόγους ανεξαρτήτως της θελήσεώς των δεν μπόρεσαν να βρεθούν στα Γιάννινα.

ΤΑ ΓΚΟΛ
8’: Σε ανατροπή του Καραγκούνη ο Θάνος καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Εθνικής, που εκτέλεσε εύστοχα ο Μπασινάς, κάνοντας το 1-0.
19’: Ο Καραγκούνης με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0
31’: Σε ανατροπή του Λιαπάκη από τον τερματοφύλακα Χαλκιά, δόθηκε πέναλτι υπέρ των επιλέκτων Ηπείρου. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Γήττας, η μπάλα βρήκε το δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ
64’: Η Εθνική είχε δοκάρι σε σέντρα σουτ από αριστερά του Παντελή Καφέ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Καλή η διαιτησία του Δημήτρη Θάνου με βοηθούς τους Κώστα Δάλλα και Δημήτρη Γούκο. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Κοσμάς Χαρίσης.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΕΘΝΙΚΗ 2004 (Ντέμης Νικολαίδης – Γιάννης Τοπαλίδης): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Δέλλας, Καψής, Καραγκούνης, Μπασινάς, Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Χαριστέας, Παπαδόπουλος. Αγωνίστηκαν και οι Χαλκιάς, Κατεργιανάκης, Βενετίδης, Τσιάρτας, Γεωργιάδης, Καφές, Γκούμας, Λάκης, Νταμπίζας.
ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΗΠΕΙΡΟΥ (Γιώργος Οικονόμου): Ντέτσικας, Λέντζος, Μήτσης, Βαρτζιώτης, Σέμος, Χριστοδούλου, Λιαπάκης, Γκαρόζης, Αλ. Μπούρμπος, Γήττας, Γιαννάκης. Αγωνίστηκαν και οι Κουβεντάρης, Σίμος, Μπόλος, Λιαπάκης, Βλάχος, Γεωργίου, Νταλάκας, Μήτσης, Καρύδης.