Αθλητικά

Αισιοδοξία για νίκη και με Ατρόμητο

Από σήμερα ξεκινά η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα του Σαββάτου κόντρα στον Ατρόμητο Περιστερίου, που θα γίνει στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για την 21η αγωνιστική.

Ο «Άγιαξ» θα ακολουθήσει τη συνταγή, που κέρδισε τον Παναθηναϊκό, καθώς, αν ζευγαρώσει τις νίκες, θα κάνει ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για να φύγει από τη γραμμή του υποβιβασμού και να έχει πολλές ελπίδες παραμονής στη Σούπερ Λίγκα. Και το ματς με τον Ατρόμητο είναι δύσκολο, αλλά η τοπική ομάδα στα τελευταία παιχνίδια έδειξε ότι πήρε πάνω της, βελτιώθηκε σε πολλούς τομείς και έχει αξιόμαχο σύνολο. Χθες οι παίκτες είχαν ρεπό για ξεκούραση. Ωστόσο, δεν λείπουν τα προβλήματα. Ο Κριζμάν, εκτός του ότι αποβλήθηκε αναζητώντας εσκεμμένα την 2η κίτρινη πετώντας την μπάλα στον αγωνιστικό χώρο από τον πάγκο, έχει και σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού. Οι εξετάσεις, που έκανε χθες, έδειξαν θλάση, με χρόνο αποθεραπείας 4-5 εβδομάδες. Συνεπώς ο κροάτης επιθετικός, που είναι πολύτιμη μονάδα, θα χάσει τα επόμενα παιχνίδια με Ατρόμητο, Παναιτωλικό, Ξάνθη και Λαμία. Ακόμη τιμωρημένος με κάρτες είναι και ο Σκόνδρας. Και οι δύο αυτοί παίκτες ήταν βασικοί στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και θα πρέπει να βρεθούν οι αντικαταστάτες τους. Στην άμυνα, αντί του Σκόνδρα, θα παίξει ο Λίλα που εξέτισε τη μία από τις δύο αγωνιστικές της ποινής του (η άλλη αγωνιστική είναι με τον Παναιτωλικό). Αντί του Κριζμάν, ως μεσοεπιθετικός θα παίξει ο Λεό, αν είναι σε θέση να βγάλει όλο το παιχνίδι. Διαφορετικά, θα παίξει στη θέση του ο Βιδάλ, ή ο Πάντελιτς, αν είναι έτοιμος. Επίσης, δεν υπολογίζονται ούτε σε αυτό το παιχνίδι οι τραυματίες Παμλίδης, Ξύδας, Αποστολόπουλος. Πλην του Λίλα, αναμένεται να τεθούν στη διάθεση του Πετράκη οι δύο αποκτηθέντες τον Ιανουάριο Σεργκελασβίλι και Πάντελιτς, καθώς είναι στο τελικό στάδιο αποθεραπείας.

Παραμένει με πέντε κάρτες ο Κριζμάν

Ο Κριζμάν, επειδή αποβλήθηκε στο ματς με τον Παναθηναϊκό με 2η κίτρινη κάρτα, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο ματς με Ατρόμητο. Όταν υπάρχει αποβολή με 2η κίτρινη κάρτα, οι δύο αυτές κάρτες δεν μετρούν. Συνεπώς ο Κριζμάν παραμένει με πέντε κίτρινες. Γι’ αυτό αναζήτησε εσκεμμένα τη 2η κίτρινη. Αφού είχε αντικατασταθεί λόγω τραυματισμού, κρίθηκε σκόπιμο να πετάξει δεύτερη μπάλα από τον πάγκο στον αγωνιστικό χώρο και να πάρει 2η κίτρινη. Όπως δήλωσε ο Πετράκης, αυτό τον τρόπο τον υπέδειξε ο τέταρτος διαιτητής Κουτσιαύτης από την Άρτα, που, όπως ανέφερε ο Βαρούχας στην «Αθλητική Κυριακή», θα πρέπει να παραπεμφθεί στην πειθαρχική επιτροπή γι’ αυτό που έκανε, αφού απαγορεύεται να κάνει τέτοιες υποδείξεις σε βάρος άλλης ομάδας.

Το ποινολόγιο

Πλην του Κριζμάν, που αποβλήθηκε, ο Σκόνδρας με τέσσερις κίτρινες δεν θα παίξει το Σάββατο κόντρα στον Ατρόμητο. Ο Λίλα έχει υπόλοιπο μιας αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό (22η αγωνιστική) και ο Κλάους Αθανασιάδης με εφτά κάρτες θα απουσιάσει από τα παιχνίδια με Παναιτωλικό (22η αγωνιστική) και Ξάνθη (23η αγωνιστική). Στο ματς με Παναθηναϊκό τέσσερις κίτρινες συμπλήρωσε και ο Φάμπρι Κάστρο και θα λείψει σε ένα από τα τέσσερα προσεχή παιχνίδια. Στο όριο κίτρινων καρτών είναι οι Βελλίδης (6), Αλέξης Μιχαήλ (3), Τζημόπουλος (6), Τσικάρσκι (3).

Τι είπε ο Βαρούχας

Στην «Αθλητική Κυριακή» ο καθηγητής διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας, στην ανάλυση των επίμαχων φάσεων, έκρινε ότι στη φάση του τραυματισμού του Ινσούα, έπρεπε να αποβληθεί ο Σκόνδρας του ΠΑΣ, γιατί χτύπησε με τον αγκώνα στο πρόσωπο αντίπαλου παίκτη. Και ο βοηθός Καλαμπόκης κακώς υπέδειξε οφσάιντ σε μια επίθεση του Παναθηναϊκού. Ξέχασαν (;) όμως να δείξουν τη φάση που ο Μπουζούκης εσκεμμένα απέκρουσε τη μπάλα με το χέρι και έπρεπε να πάρει 2η κίτρινη κάρτα.

Χωρίς Νασιμέντο ο Ατρόμητος

Ο Ατρόμητος Περιστερίου κέρδισε δύσκολα 1-0 τον Λεβαδειακό στο Περιστέρι με γκολ στο 16’ του Ενσικολού. Σήμερα θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το ματς του Σαββάτου με τον ΠΑΣ, στο οποίο θα απουσιάσει ο τιμωρημένος με κάρτες Νασιμέντο Νάτσον. Τέσσερις κίτρινες συμπλήρωσε και ο Χατζησαΐας και, μέχρι χθες βράδυ, έπρεπε να δηλωθεί σε ποιο παιχνίδι θα εκτίσει την ποινή.