Αθλητικά

Με Μάνο και Κλάους στην πρώτη γραμμή

Το ίδιο επιθετικό δίδυμο θα είναι και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Εντάξει οι Κριζμάν, Μιχαήλ, Σιόντης και Αποστολόπουλος.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, που θα γίνει μεθαύριο Σάββατο, στις 7 το απόγευμα, στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

Ο Γιάννης Πετράκης δοκίμασε σχήματα για το παιχνίδι στο χθεσινό δίτερμα και δε φαίνεται ότι θα αλλάξουν πολλά πράγματα σε σχέση με την τακτική του τελευταίου καιρού. Βέβαια, δεν θα παίξει τόσο κλειστά όσο με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, ή και με τον Άρη που δέχθηκε πίεση, αλλά ούτε θα ανοίξει και πολύ τα φτερά του. Βασικά θα προσπαθήσει να διαφυλάξει τα νώτα και να χτυπήσει με αντεπιθέσεις. Θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό όχι με φόβο, αλλά με τη δέουσα προσοχή και σεβασμό. Μπορεί η αθηναϊκή ομάδα να μην έχει τα μεγάλα ονόματα στο ρόστερ, όπως παλιότερα, αλλά δεν παύει να είναι μεγάλος σύλλογος, που πήρε βαθμούς φέτος και σε δύσκολες έδρες.
Χθες προπονήθηκαν κανονικά οι Αλέξης Μιχαήλ και Στέφανος Σιόντης, που ήταν εκτός αποστολής στο προηγούμενο παιχνίδι λόγω τραυματισμού. Ο Μιχαήλ θα πάρει τη θέση του τιμωρημένου Λίλα στην τριάδα της άμυνας με Τζημόπουλο και Σκόνδρα. Είναι πιθανόν να ξεκινήσει βασικός και ο Σιόντης, για να ενισχύσει τη γραμμή των αμυντικών χαφ. Στα πλάνα Πετράκη είναι ο Κριζμάν, που εξέτισε την ποινή. Στην επίθεση το δίδυμο Μάνου- Αθανασιάδη πήγε αρκετά καλά με τον Άρη, αφού ήταν σε όλες τις φάσεις στα καρέ του Κουέστα, οπότε παραμένει στα πλάνα ως έχει. Ο Κριζμάν μπορεί να παίξει και πιο πίσω και όχι μόνος ως φουνταριστός κυνηγός. Δε θα είναι διαθέσιμος και ο Πάντελιτς, που χθες έκανε ατομικό πρόγραμμα, όπως και οι Τσικάρσκι και Ξύδας. Λόγω ενοχλήσεων δεν προπονήθηκε και ο Παμλίδης. Σήμερα θα ξεκαθαρίσει αν κάποιος από τους τραυματίες μπορεί να βοηθήσει την ομάδα στο ερχόμενο παιχνίδι. Κανονικά προπονείται τις τελευταίες ημέρες και ο Αποστολόπουλος, που έλειπε την περασμένη εβδομάδα με άδεια λόγω προσωπικής του υπόθεσης. Ο Πετράκης προσπαθεί να αποφορτίσει τους παίκτες, καθώς αισθάνονται και αυτή την πίεση για κατάκτηση βαθμών σε κάθε παιχνίδι, λόγω του ότι ο «Άγιαξ» είναι στη ζώνη του υποβιβασμού. Η προετοιμασία θα συνεχιστεί και σήμερα με προπόνηση, στις 11 το πρωί στο ΠΕΑΚΙ.

Έξω σε δύο ματς ο Κλάους

Όσο περνά ο καιρός, τόσο και αρχίζουν τα προβλήματα με τη συμπλήρωση κίτρινων καρτών. Στο Χαριλάου ο Κλάους Αθανασιάδης συμπλήρωσε επτά κίτρινες και δηλώθηκε να μην παίξει με Παναιτωλικό (εκτός) και Ξάνθη (εντός). Στο ποινολόγιο υπάρχουν και άλλα ονόματα. Ο Λίλα δε θα παίξει μεθαύριο με τον Παναθηναϊκό και στο Αγρίνιο με Παναιτωλικό. Ο Απόστολος Σκόνδρας δηλώθηκε για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στα Γιάννινα (21η αγωνιστική). Στο όριο κίτρινων καρτών είναι οι Αλέξης Μιχαήλ (3), Θέμης Τζημόπουλος (6), Μίτε Τσικάρσκι (3) και Μάρκος Βελλίδης (6).

Ο Κομίνης ρέφερι

Ο διαιτητής Γιώργος Κομίνης του συνδέσμου Θεσπρωτίας θα διευθύνει τον αγώνα ΠΑΣ – Παναθηναϊκός. Βοηθοί του θα είναι οι Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας), Καλαμπόκης (Αιτωλοακαρνανίας) και τέταρτος διαιτητής ο Κουτσιαύτης (Άρτας). Παρατηρητής διαιτησίας ο Μητροφάνης (Αθηνών). Ο Κομίνης φέτος ήταν διαιτητής στον αγώνα Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ. Την τρέχουσα σεζόν έχει διευθύνει δέκα παιχνίδια Σούπερ Λίγκας, τρία παιχνίδια Κυπέλλου Ελλάδας και ένα ευρωπαϊκό.

Τα σχέδια του Δώνη

Ο Γιώργος Δώνης, μετά την απουσία του Μακέντα από το ματς με τον ΠΑΣ, προσανατολίζεται στην παρουσία του Καμπετσή στην αρχική εντεκάδα, που όμως έχει να ξεκινήσει βασικός σε αγώνα πρωταθλήματος από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Η επόμενη εναλλακτική είναι ο Βέργος, ο οποίος έχει να αγωνιστεί με τη φανέλα του Παναθηναϊκού από τους αγώνες κόντρα στην Λαμία. Πλην του Μακέντα, τιμωρημένος είναι ο Κάτσε και τραυματίας ο Χρήστος Δώνης.

Υποψήφιοι για βραβεία

Στον διαγωνισμό που κάνει κάθε χρόνο ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ), για την περσινή σεζόν 2017-18 ο Μάνος, ως παίκτης του ΟΦΗ, είναι υποψήφιος για καλύτερος ποδοσφαιριστής Β’ Εθνικής, ο Ξύδας ως παίκτης του Κισσαμικού υποψήφιος για καλύτερος νέος παίκτης Β’ Εθνικής και ο Κόντε υποψήφιος για καλύτερος ξένος παίκτης της Σούπερ Λίγκας. Η εκδήλωση και απονομή των βραβείων θα γίνουν την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής.

Ισπανός στην Τούμπα

Στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, που θα γίνει Κυριακή βράδυ στην Τούμπα, ορίστηκε διαιτητής ο 37χρονος Ισπανός Χεσούς Χιλ Μανθάνο. Είναι οπαδός της Ρεάλ, σφυρίζει αγώνες τις Primera Division από το 2012 και είναι διεθνής από το 2014. Είναι ο πρώτος ισπανός ρέφερι που διαιτήτευσε αγώνα με την βοήθεια του VAR, με το οποίο έχει εξαιρετική εξοικείωση και το 2018 ψηφίστηκε στη χώρα του ως ο κορυφαίος διαιτητής. Από τις 29 Μαΐου ανήκει στην ελίτ κατηγορία διαιτητών της ΟΥΕΦΑ και θεωρείται πια από τους τοπ διαιτητές παγκοσμίως. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 20ης αγωνιστικής οι ρέφερι είναι: Πανιώνιος – Απόλλων Σμύρνης Γρατσάνης (Τρικάλων), ΑΕΚ – ΟΦΗ Βρέσκας (Πιερίας), Ατρόμητος – Λεβαδειακός Τζοβάρας (Φθιώτιδας), Παναιτωλικός – Λάρισα Φωτιάς (Πέλλας), Αστέρας Τρίπολης – Άρης Μανούχος (Πιερίας).