Αθλητικά

Συναγερμός, όλοι στο πλευρό του ΠΑΣ!

Ξεκινά αντεπίθεση για τη μάχη της παραμονής, με αρχή το ματς του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό στο στάδιο «Ζωσιμάδες»

Καθώς βαδίζουμε προς το τελευταίο τρίτο του πρωταθλήματος, σήμανε συναγερμός στα Γιάννινα, καθώς έρχονται δύο κρίσιμα παιχνίδια στο στάδιο «Ζωσιμάδες», με Παναθηναϊκό αυτό το Σάββατο και Ατρόμητο το άλλο Σάββατο.

Ο ΠΑΣ είναι στην καυτή ζώνη του υποβιβασμού και θα προσπαθήσει να κάνει δύο νίκες, που θα του δώσουν βαθμολογικό αέρα και ψυχολογική ανάταση. Προέχει η πρώτη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό και όλα κινούνται στον ρυθμό αυτού του αγώνα. Οι παίκτες από σήμερα θα ξεκινήσουν προετοιμασία, ενώ σήμανε συναγερμός και στις τάξεις των φιλάθλων. Πάντα οι Γιαννιώτες στηρίζουν την ομάδα τους και πιο πολύ τώρα που υπάρχει κίνδυνος υποβιβασμού. Η δύναμη της έδρας πάντα παίζει σημαντικό ρόλο. «Εδώ είναι Ζωσιμάδες», γράφουν σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης φίλαθλοι του ΠΑΣ, στέλνοντας το μήνυμα ότι θα είναι στο πλευρό του, περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Από χθες η ΠΑΕ έθεσε σε κυκλοφορία τα εισιτήρια και των δύο αγώνων, με φθηνότερες τιμές αν τα προμηθευτούν πακέτο και όχι μεμονωμένα. Για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, οι τιμές στη μεγάλη εξέδρα (θύρες 3, 4, 6) είναι 15 ευρώ και στη μικρή σκεπαστή (θύρες 9, 10) είναι 10 ευρώ. Για αγορά εισιτηρίων και των δύο αγώνων, οι τιμές μαζί είναι 20 ευρώ στη μεγάλη σκεπαστή και 15 ευρώ στη μικρή σκεπαστή. Οι πωλήσεις εισιτηρίων και για τα δύο παιχνίδια μαζί, θα γίνουν μέχρι μεθαύριο Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου.
Η ΠΑΕ κάνει έκκληση στον φίλαθλο κόσμο να στηρίξει την ομάδα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση: «Η ομάδα μας χρειάζεται τη στήριξη του κόσμου της σε όλες τις ερχόμενες αγωνιστικές, ειδικά με τις συνθήκες που επικρατούν ενάντια στην ομάδα μας στους τελευταίους αγώνες». Η τελευταία φράση είναι και μια αιχμή, που αφορά τις κακές διαιτησίες που αντιμετώπισε τον τελευταίο καιρό ο ΠΑΣ και ειδικά στα παιχνίδια που έδωσε τελευταία στη Θεσσαλονίκη με ΠΑΟΚ και Άρη. Στην Τούμπα ο Φωτιάδης έδωσε δύο ανύπαρκτα πέναλτι υπέρ του Δικέφαλου και στο Χαριλάου ο Κουμπαράκης «έπνιξε» μπροστά στα μάτια του καταφανέστατο πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ, όταν αμυντικός του Άρη απέκρουσε σαν… βολεϊμπολίστας τη μπάλα με το χέρι! Η εικόνα αυτής της φάσης ήταν αποκαλυπτική και προκάλεσε απορία σε όλη την Ελλάδα, πως είναι δυνατόν να μη βλέπουν οι ρέφερι τέτοιες κραυγαλέες παραβάσεις.
Στον αγωνιστικό τομέα, χθες είχαν ρεπό όσοι αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με τον Άρη, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά. Από σήμερα θα είναι όλοι στο γήπεδο, καθώς θα αρχίσουν τα μαθήματα από τον Πετράκη, για την τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Τελευταία, με το σύστημα 3-5-2 βελτιώθηκαν πολλά πράγματα στην ομάδα, η οποία τόσο στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στα Γιάννινα, όσο και εκτός στους αγώνες με ΠΑΟΚ και Άρη, ήταν ανταγωνιστική. Είχε καλή αμυντική λειτουργία με δεμένες τις γραμμές της. Στα τρία αυτά δύσκολα παιχνίδια μπορεί να μην πήρε βαθμό, αλλά έδειξε καλό αγωνιστικό πρόσωπο και έχει δυνατότητες να παίξει στα ίσα και να κερδίσει το Σάββατο τον Παναθηναϊκό, όπως και άλλα παιχνίδια που ακολουθούν. Δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Λίλα, ενώ επιστρέφει ο Κριζμάν. Οι Σιόντης και Μιχαήλ Αλέξης προπονήθηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες και μάλλον θα είναι έτοιμοι για το παιχνίδι, ενώ σήμερα θα εκτιμηθεί η κατάσταση του Ξύδα.
Απέμειναν ακόμη 11 αγωνιστικές πριν από το τέλος, πράγμα που σημαίνει ότι πλέον αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση και κάθε κατάκτηση ή απώλεια βαθμών θα έχει ξεχωριστή σημασία. Ο ΠΑΣ θα παίξει στα Γιάννινα με Παναθηναϊκό, Ατρόμητο, Ξάνθη, Λάρισα, Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΟΚ και εκτός με Παναιτωλικό, Λαμία, Λεβαδειακό, ΟΦΗ, Πανιώνιο.

Δύσκολα να προλάβει ο Δώνης

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από κακή εμφάνιση και ισοπαλία 0-0 στη Λιβαδειά με τον προτελευταίο στη βαθμολογία Λεβαδειακό. Ο Γιώργος Δώνης δε θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Μακέντα και Κάτσε, ενώ δεν ξεκαθάρισε ακόμη αν θα μπορέσει να παίξει ο Χρήστος Δώνης από το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρεί. Ο Κουρμπέλης μπορεί να έχει μπαταρισμένο το πόδι, αλλά θα είναι κανονικά στην αποστολή. Οι τελευταίες εμφανίσεις του Παναθηναϊκού δεν ικανοποίησαν και τον Δώνη, που είχε συζήτηση με τους συνεργάτες του στο ποδοσφαιρικό τμήμα Νίκο Νταμπίζα και Δημήτρη Σαραβάκο, για το πώς θα διαχειριστεί την κατάσταση.

Συνάντηση για τις υποδομές

Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Super League θεσμική συνάντηση των υπευθύνων τμημάτων υποδομών των ΠΑΕ-Μελών της Super League, εκπροσώπων της ΕΠΟ και της διοίκησης και των υπευθύνων διοργάνωσης πρωταθλημάτων της Super League. Τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση, αφορούσαν τον τρόπο διοργάνωσης των Πρωταθλημάτων της Super League K19, K17 και Κ15, τους κανονισμούς και τη δομή των πρωταθλημάτων, με γνώμονα την ανάπτυξη των τμημάτων υποδομών και την αρτιότερη εκπαίδευση των εκκολαπτόμενων ποδοσφαιριστών. Παράλληλα, οι ομάδες έθεσαν μια σειρά θεμάτων προς συζήτηση, όπως ο συσχετισμός του αγωνιστικού προγράμματος με τις υποχρεώσεις των Εθνικών Ομάδων, τις προτεινόμενες ημέρες και ώρες διεξαγωγής των αγώνων, τις υποχρεώσεις των νεαρών ποδοσφαιριστών (Εθνικές Ομάδες, μικτές ΕΠΣ και σχολείο), τα γήπεδα διεξαγωγής των αγώνων, τον ιατρικό εξοπλισμό, αλλά και ευρύτερα θέματα εκπαίδευσης, όπως σεμινάρια για το ευ αγωνίζεσθαι, την παροχή πρώτων βοηθειών, την καταπολέμηση της φαρμακοδιέγερσης και της χειραγώγησης αγώνων.

Σχετικά άρθρα

Θα κυνηγήσει την έκπληξη ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Αναβλήθηκε η έναρξη της Super League

Έτοιμος για νέα νίκη επί του Παναθηναϊκού