ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι, μη ανακοινώσιμα τα αποτελέσματα

Υπό την επίβλεψη κλιμακίου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ολοκληρώθηκαν σήμερα οι έλεγχοι στο σύνολο των εργαζομένων των δύο μεγάλων πτηνοτροφικών επιχειρήσεων της περιοχής.

Όπως έκανε γνωστό ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, υπό την εποπτεία του οποίου πραγματοποιήθηκαν οι έλεγχοι, μονάδες του ΕΟΔΥ πήραν 362 δείγματα από εργαζόμενους του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Πίνδος» και πάνω από 300 από τις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις «Νιτσιάκος». Τα αποτελέσματα, όπως είπε, θα αξιολογηθούν και δεν είναι ανακοινώσιμα, ωστόσο, μετά από επίμονες ερωτήσεις, σχολίασε ότι «τα πράγματα είναι καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε».
Σύμφωνα με πληροφορίες, θετικοί στην πλειονότητά τους είναι οι αλλοδαποί που εργάζονται στις δύο επιχειρήσεις, με τον προβληματισμό να αφορά και τις επαφές τους με άλλους εργαζόμενους εντός, αλλά και εκτός των επιχειρήσεων.
Αυτόν τον προβληματισμό μετέφερε και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης μετά την ολιγόλεπτη συνεργασία του με τον κ. Παπαγεωργίου. «Όλοι αυτοί οι μετανάστες που δουλεύουν στον πρωτογενή τομέα, αύριο θα πάνε και αλλού. Μας προβληματίζει το ότι έχουν βρεθεί θετικοί, χωρίς να έχουν συμπτώματα», ανέφερε.
Ο κ. Καχριμάνης ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας να συνεχιστούν τα τεστ στην περιοχή, ενώ υπεραμύνθηκε και της ιχνηλάτησης από την περιφέρεια Ηπείρου. «Μπορεί με την ιχνηλάτηση να “φορτώνουμε” την περιοχή με κρούσματα, αλλά εμείς έχουμε μια ακτινογραφία τι συμβαίνει», τόνισε, επισημαίνοντας ότι «δυστυχώς υπάρχουν περιπτώσεις που δεν εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα».

Σχετικά άρθρα

Στο κεντρικό κράτος το μπαλάκι για την Παμβώτιδα

Η πίτα του Ταμείου Ανάκαμψης και το κομμάτι της Ηπείρου

Βήμα σημειωτόν για το Ιωάννινα – Κακαβιά