Αίθουσα ΣύνταξηςΚαθημερινά

Εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ

Εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ διοργανώνουν το παράρτημα Ιωαννίνων της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών της Ενικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και οι οργανώσεις Ιωαννίνων της ΚΝΕ αύριο Σάββατο 1 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Με ανακοίνωση απευθύνουν κάλεσμα στους απόγονους, τις οικογένειες των αγωνιστών της εθνικής αντίσταση και του ΔΣΕ, τη νεολαία της πόλης αλλά και τις λαϊκές οικογένειες να συμμετέχουν στην εκδήλωση τιμής στην θρυλική ΕΠΟΝ.

«Τιμάμε τους χιλιάδες ΕΠΟΝίτες και τις ΕΠΟΝίτισσες που έδρασαν σε όλη την Ελλάδα και στα Γιάννενα τα χρόνια της τριπλής Κατοχής και μετά. Τους χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, αγρότες και εργάτες, τα μικρότερα παιδιά, τα γνωστά “Αετόπουλα” που ανέπτυξαν πλούσια και ηρωική απελευθερωτική δράση  ενάντια στην τριπλή Κατοχή της χώρας. Έδωσαν στη νεολαία άφταστα πρότυπα αυτοθυσίας και λαϊκής αλληλεγγύης. Αυτή η νεολαία είχε για σύνθημα το: πολεμάμε και τραγουδάμε, πολεμάμε και μαθαίνουμε. Μέσα στις δύσκολες συνθήκες του πολέμου και της Κατοχής οι οργανώσεις της ΕΠΟΝ δεν σταμάτησαν να δίνουν την μάχη για τη μόρφωση και ενημέρωση της νεολαίας και του λαού», σημειώνεται.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσικοαφηγηματικό μέρος, στο οποίο θα παρουσιαστούν πλευρές από τη δράση της ΕΠΟΝ στα Γιάννενα.

Σχετικά άρθρα

Σε χωριά της Θεσσαλίας η βοήθεια του Εργατικού Κέντρο

Κάλεσμα αλληλεγγύης από το Εργατικό Κέντρο

Λαϊκά μπάνια και την ερχόμενη Κυριακή

Ηπειρωτικός Αγών