τα θερινά δρομολόγια Ιωάννινα-Λάρνακα από τον Μάρτιο, παρά την αιφνίδια διακοπή των χειμερινών δρομολογίων μέσα στον Οκτώβριο.
Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Η αεροπορική εταιρία Tus επιστρέφει στα Γιάννενα τον Μάρτιο

Στον προγραμματισμό της αεροπορικής εταιρίας Tus παραμένουν τα θερινά δρομολόγια Ιωάννινα-Λάρνακα από τον Μάρτιο, παρά την αιφνίδια διακοπή των χειμερινών δρομολογίων μέσα στον Οκτώβριο.

Αυτό επιβεβαιώνει ο chief executive officer και accountable manager της αεροπορικής εταιρείας Michael Weinstein, σε συνέντευξη του στο InBusinessNews. Ταυτόχρονα, ο κ. Weinstein απαντά σε όσα ακούστηκαν για οικονομικά προβλήματα της εταιρίας και αναλύει το σχέδιο αναδιοργάνωσης στρατηγικής, που επεξεργάζεται η Tus.

«Ειδικά οικονομικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζουμε και δεν αντιμετωπίσαμε. Ακριβώς επειδή εργαζόμαστε με διαφάνεια, εξεπλάγην όταν διάβασα συγκεκριμένο δημοσίευμα, το οποίο ανέφερε ότι αντιμετωπίζουμε οικονομικά προβλήματα ως εταιρεία, επειδή τρία από τα αεροσκάφη μας είχαν σταλεί για συντήρηση. Η χειμερινή περίοδος είναι η καταλληλότερη για να στέλνονται οι πιλότοι μιας αεροπορικής εταιρείας για training και τα αεροσκάφη της να υπόκειται σε διαδικασία συντήρησης», ανέφερε ερωτηθείς σχετικά, ενώ επισημαίνει ότι η εταιρία δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές, που προσέφερε η Cobalt,η οποία και τελικά ανέστειλε τη λειτουργία της.

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης, η εταιρία θα επενδύσει περισσότερο σε ναυλωμένες πτήσεις, ενώ ερωτηθείς σχετικά με τους προορισμούς, που μελετά η εταιρία, σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούμε προγραμματισμένες πτήσεις στο Τελ Αβίβ, διενεργούμε οκτώ πτήσεις εβδομαδιαίως. Τώρα αρχίσαμε να πετάμε και στο Airport City του Ισραήλ, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και εξυπηρετεί μόνο μεσαίου και μικρού μεγέθους αεροσκάφη. Αρχίσαμε με δύο πτήσεις την εβδομάδα και θα τις αυξήσουμε στις τέσσερις, κυρίως για επιχειρηματίες. Παρακολουθούμε προσεκτικά τα δεδομένα αναφορικά με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και, όταν διαπιστώσουμε ότι θα είναι συμφέρον, θα μπούμε και σε αυτό το κομμάτι. Θα ξεκινήσουμε επίσης τις πτήσεις για Ιωάννινα τον Μάρτιο και θα ανοίξουμε και νέους προορισμούς για το κυπριακό κοινό το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, από τα τέλη Ιουνίου, θα διενεργούμε προγραμματισμένες, απευθείας πτήσεις προς Σαντορίνη, Σάμο, Μύκονο, Πρέβεζα, Σκιάθο, Κεφαλονιά, Ρόδο, Ηράκλειο. Οι πτήσεις αυτές θα πραγματοποιούνται δύο φορές της εβδομάδα (ανά προορισμό) Κυριακή και Πέμπτη και Δευτέρα με Παρασκευή, έτσι ώστε οι ταξιδιώτες να απολαμβάνουν ολιγοήμερες διακοπές. Θα αναχωρούν από τη Λάρνακα νωρίς το πρωί και θα επιστρέφουν στη Λάρνακα αργά το απόγευμα».