Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Πάνω από 300 παραβάσεις τον Αύγουστο στην Ήπειρο

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι της ελληνικής αστυνομίας και στην πόλη των Ιωαννίνων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Άνδρες και γυναίκες της αστυνομικής διεύθυνσης Ιωαννίνων ελέγχουν μέσα μαζικής μεταφοράς και ταξί, προκειμένου οδηγοί και επιβάτες να φορούν την μάσκα, αλλά και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος διασφαλίζοντας ότι χρησιμοποιείται η μάσκα και ότι τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις.

Από την 1η Αυγούστου σε ολόκληρη την Ήπειρο έχουν βεβαιωθεί 303 παραβάσεις για την μη τήρηση των μέτρων.

«Βρισκόμαστε, σύμφωνα με τους ειδικούς, σε μια κρίσιμη περίοδο επομένως δικαιολογίες για την μη τήρηση των μέτρων δεν χωρούν. Οι έλεγχοι δεν έχουν ούτε τιμωρητικό, ούτε εισπρακτικό χαρακτήρα. Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και ιδιαίτερα εκείνους που δεν συμμορφώνονται», σημείωσε ο αστυνόμος Α’, υπεύθυνος του Γραφείου τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου Ηλίας Μήτσιος, υπενθυμίζοντας, λόγω της εορτής του Δεκαπενταύγουστου, ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική εντός των λατρευτικών χώρων, καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Επιπλέον, πρόσθεσε πως στα ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητα επιτρέπονται έως τέσσερις επιβαίνοντες μαζί με τον οδηγό, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια και υπενθύμισε πως απαγορεύεται η διεξαγωγή πανηγυριών.

Ιδιαίτερη έμφαση βρίσκεται στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου επιτρέπονται μόνο καθήμενοι και ο αριθμός των πελατών δεν πρέπει να υπερβαίνει το προβλεπόμενο όριο με βάση το εμβαδόν του κάθε καταστήματος.

«Τηρούμε όλοι πιστά και απαρέγκλιτα τα μέτρα όχι για να μη μας επιβληθεί το πρόστιμο, αλλά για να δείξουμε όλοι την ίδια ώριμη και υπεύθυνη στάση που δείξαμε και την πρώτη περίοδο της πανδημίας με τα γνωστά αποτελέσματα για την χώρα. Οι έλεγχοί μας θα είναι εντατικοί σε κάθε περίπτωση», σημείωσε ο κ. Μήτσιος.

 

Σχετικά άρθρα

Απασχολούσαν εργαζόμενους εκτός ωραρίου

Τον θάνατο ηλικιωμένης ερευνά η Αστυνομία

Αποστόλης Τζελέτας

Παρατείνονται τα μέτρα