Πολιτισμός

Οι πρόσφυγες σε ρόλο πρωταγωνιστή

Το θεατρικό δρώμενο υπό τον τίτλο «مهاجرین είμαστε πάνω στην ίδια βάρκα» παρουσιάζει το Politheatro | performing arts σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση INTERSOS, με έδρα τα Γιάννενα.

Το δρώμενο αποτελεί απόσπασμα από το θεατρικό έργο του Ματέι Βίζνιεκ «Μετανάαααστες ή είμαστε πάρα πολλοί πάνω σ’ αυτή την πουτάνα τη βάρκα».
Τη σκηνοθεσία επιμελείται ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Θοδωρής Γκόγκος , ενώ η θεατρική ομάδα αποτελείται από μέλη του προσφυγικού πληθυσμού, καθώς και του εργαστηρίου θεατρικής τέχνης του Politheatro | performing arts.
Το θεατρικό δρώμενο επιχειρεί να μας πείσει να αποσυρματοπλεγματοποιηθούμε. Μας προετοιμάζει, ή μάλλον, μας περιγράφει μια επανάσταση που έχει ήδη ξεκινήσει, μια ειρηνική επανάσταση που θα κρατήσει ολόκληρον αιώνα καθότι μα την αλήθεια, δεν είναι πολύ αξιοπρεπές να περιτυλίγεις ένα ψυγείο με συρματόπλεγμα… Ένα ταξίδι που είμαστε ένας, δυο, πέντε, εκατό, διακόσιοι, δεκάδες χιλιάδες, εκατομμύρια άνθρωποι όλοι μαζί πάνω στην ίδια βάρκα. Μέσα στη θάλασσα των διαφορών μας, του μίσους και των αντιφάσεων μας. Θα μας πείσει άραγε, πως στα κύματα δεν μπορούμε να βάλουμε συρματοπλέγματα;
Η παράσταση θα δοθεί αύριο Πέμπτη, στις 8 το βράδυ, στο χώρο τέχνης του Politheatro | performing arts (Δημάρχου Ιωαννίδη 4).

Σχετικά άρθρα

Οι μισοί πρόσφυγες στην Ήπειρο σε σχέση με τον Μάρτιο του 2021

Γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στην ενίσχυση των προσφύγων-μεταναστών

Γεωργία Χαλάτση

Αναγνώριση για τα βήματα ενσωμάτωσης προσφύγων και αιτούντων άσυλο