Αίθουσα ΣύνταξηςΠολιτισμός

«Δούλες» για επτά ακόμη παραστάσεις και με μία συζήτηση

Έως τις 28 Απριλίου συνεχίζονται οι παραστάσεις του θεατρικού έργου του Ζαν Ζενέ «Οι Δούλες», που ανεβαίνει στο Καμπέρειο Θέατρο από την Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κοντού.

Πρόκειται για ένα μονόπρακτο θεατρικό δράμα, που διερευνά τις σχέσεις εξουσιαστή και εξουσιαζόμενου, αναφορικά με τους κοινωνικούς ρόλους των ανθρώπων.
Ένα έργο του 20ου αιώνα, στο οποίο παρακολουθούμε ένα απόγευμα από τη ζωή της Κλαιρ και της Σολάνζ, των υπηρετριών της Κυρίας. Κάθε φορά που εκείνη λείπει, οι δυο τους, μέσα στα στενά όρια του σπιτιού της Κυρίας, παίζουν ένα παιχνίδι προσπαθώντας να απελευθερωθούν από τη ζωή που τους πνίγει. Το έργο του Ζενέ, μία σύγχρονη τραγωδία που γράφτηκε τη δεκαετία του ’60, είναι βασισμένο στην πραγματική ιστορία των αδελφών Παπέν, που συγκλόνισε τη Γαλλία τη δεκαετία του ’30.
Επί σκηνής βρίσκονται οι Αφροδίτη Αθανασιάδου, Κίκα Ζαχαριάδου και Γιάννης Κοντός. Η σκηνογραφία και η ενδυματολογία είναι της Ιωάννας Λισγάρα, η πρωτότυπη μουσική του Βασίλη Λαγδά και τους φωτισμούς επιμελήθηκε ο Ορέστης Τάτσης.
Η παράσταση, διάρκειας 100 λεπτών, ανεβαίνει κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, στις 9 το βράδυ, και κάθε Κυριακή, στις 8 το βράδυ, με την παράσταση της Κυριακής να συνοδεύεται από ηχητική περιγραφή για άτομα με προβλήματα όρασης και υπέρτιτλους για άτομα με προβλήματα ακοής.
Μετά την παράσταση αυτής της Κυριακής θα ακολουθήσει μία ανοιχτή συζήτηση μεταξύ όλων των συντελεστών της με τον επίκουρο καθηγητή Εξελικτικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Στάθη Παπασταθόπουλο, καθώς και του κοινού που επιθυμεί να συμμετάσχει.
Εισιτήριο 10 ευρώ και κάθε Πέμπτη 5 ευρώ. Προπώληση από το more.com. Ισχύουν τα μειωμένα εισιτήρια άλλων κατηγοριών.

Σχετικά άρθρα

Συνέχεια παραστάσεων για τις «Δούλες»

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Ομάδων τον Μάιο

«Οι Δούλες» του Ζαν Ζενέ από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων